Bitcoin

40% van institutionele investeerders is van plan meer crypto te kopen

Meer dan 80% van de ondervraagde institutionele beleggers die al in crypto’s hebben geïnvesteerd, zeggen dat ze nog veel meer cryptocurrencies gaan kopen.


82% wil blootstelling aan crypto vergroten

Een nieuw onderzoek suggereert dat bestuurders van hedgefondsen, vermogensbeheerders en institutionele beleggers die al crypto’s bezitten, van plan zijn hun bezit te vergroten.

Het onderzoek is uitgevoerd door het cryptofonds Nickel Digital Asset Management. Hieruit bleek dat 82% van de 100 ondervraagde investeerders verwachten hun blootstelling aan crypto-activa tussen nu en 2023 te vergroten.

Het onderzoek ondervroeg 50 vermogensbeheerders en 50 institutionele beleggers die al in crypto’s hebben geïnvesteerd. Deze vermogensbeheerders en beleggers kwamen uit Amerika, Engeland, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Arabische Emiraten.

40 procent van deze investeerders gaven aan dat ze hun crypto portfolio drastisch zullen vergroten. Hierbij geeft slechts 7% aan van plan te zijn hun blootstelling te verminderen. Slechts 1 investeerder is van plan het volledige crypto bezit te verkopen.


Download de Newsbit App


Vertrouwen in crypto neemt toe

Uit het onderzoek bleek dat 58% van de respondenten investeert in crypto vanwege de positieve langetermijnvooruitzichten. Zelfs met de enorme crash is BTC dit jaar nog steeds 18% gestegen en Ethereum is sinds 1 januari maar liefst 215% gestegen.

37% van de fondsbeheerders noemde meer toonaangevende bedrijven die in crypto-activa investeren als een reden om verder te investeren. Mede-oprichter en CEO van Nickel Digital, Anatoly Crachilov, merkte op dat het vertrouwen incrypto toeneemt. Ook verwacht hij dat deze trend zich zal voortzetten. Hij vertelt:

“Onze analyse begin juni van dit jaar onthulde dat 19 beursgenoteerde bedrijven met een marktkapitalisatie van meer dan $1 biljoen ongeveer $6,5 miljard hadden geïnvesteerd in Bitcoin. Hierbij hadden ze oorspronkelijk $4,3 miljard uitgegeven om de cryptocurrency te kopen.”

Dit onderzoek is trouwens niet de enige die laat zien hoe positief de wereld tegenover crypto’s aankijkt. Uit een eerder onderzoek van de Britse investeringsmaatschappij AJ Bell’s bleek dat het afgelopen jaar meer mensen crypto’s kochten dan aandelen. Uit een enquête van MasterCard bleek dat vier op de tien mensen van plan zijn binnen het komende jaar cryptocurrencies te gebruiken voor betalingen.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen