Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Ruim 47 procent van alle Bitcoin staan momenteel op een virtueel verlies. Hoe weten we dat? Op de Bitcoin blockchain is het mogelijk om te zien op welk moment een munt voor het laatst van adres gewisseld is. Als de huidige koers lager is dan de koers op het moment van die wisseling, dan staat deze Bitcoin waarschijnlijk op een virtueel verlies.
In het verleden vond Bitcoin op dit niveau vaak een bodem. In de bearmarkt van 2018 werd de bodem gevonden op het moment dat ongeveer 53 procent van alle Bitcoin op een virtueel verlies stonden. In maart 2020, tijdens de befaamde COVID-19 crash, viel Bitcoin als een baksteen naar beneden en schoot dit percentage ook richting de 50 procent.
Tijdens deze bearmarkt stonden op het diepste punt ongeveer 50 procent van alle Bitcoin op een virtueel verlies. Momenteel ligt dat percentage op 47 procent rond de koers van 19.000 dollar. Het is op basis hiervan natuurlijk niet zeker dat we op de bodem zitten, maar er is een redelijke kans dat we in ieder geval het ergste achter de rug hebben. Veel hangt daarbij uiteraard af van de macro-economische omstandigheden.
De Amerikaanse inflatie en rente zijn al maanden het onderwerp van gesprek in de financiële wereld. Krijgt de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, de inflatie onder controle en hoeveel moeten ze de rente daarvoor opvoeren? Het opvoeren van de rente door de Federal Reserve heeft Bitcoin en de rest van de cryptomarkt de laatste maanden flink pijn gedaan.
In die zin is het wachten op een koerswijziging van de Federal Reserve, die mogelijk komt als de Amerikaanse economie breekt onder de renteverhogingen van de centrale bank. Het is niet leuk, maar in principe is dat wat we als investeerders nodig hebben om weer groene koersen te krijgen. Zodra de Federal Reserve de rente moet verlagen om de boel overeind te houden, springen de koersen waarschijnlijk weer omhoog.
De euro presteerde recent beter dan Bitcoin ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Hoe kan dat? En kan dat doorzetten?
Vijf nieuwe bedrijven zijn deze week op de Bitcoin-trein gesprongen, en daar zitten ook behoorlijke grote jongens bij.
De Bitcoin koers is stijgende, lijkt uit te breken, en is volgens analisten op weg naar nieuwe all-time highs.
Het modale inkomen stijgt in 2025 naar 46.500 euro. Maar hoe verhoudt zich dat tot de inflatie die jij als consument echt voelt?
Robert Kiyosaki tipt een zwaar onderschatte investering. Volgens hem is het nu hét moment om in deze asset te stappen.
Gemini AI heeft grote verwachtingen van de XRP koers nu Ripple zijn juridische strijd met de SEC na bijna 5 jaar afsluit.