Bitcoin

9e grootste bank ter wereld koopt Bitcoin via BlackRock ETF

Nieuwe data onthult dat één van de grootste banken ter wereld aandelen koopt in de Spot Bitcoin ETF van BlackRock.

Volgens een nieuw document dat bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is ingeleverd, kocht het in Frankrijk gebaseerde BNB Paribas – de op 8 na grootste bank ter wereld – 1.030 aandelen van de iShares Bitcoin Trust (IBIT) voor een totaalbedrag van 41.684 dollar.

Wat betekent dit voor de markt?

In principe betekent dit helemaal niets voor de markt. Een investering van 41.684 dollar stelt in het grote plaatje natuurlijk niets voor. Dat zijn niet de bedragen die de Bitcoin koers in beweging brengen.

Het is echter wel interessant dat een bankgigant als BNB Paribas besluit om op deze manier wat Bitcoin te kopen. Wellicht is het een probeersel en onderzoeken ze momenteel een beetje hoe alles werkt.

De huidige waarde van de positie van BNB Paribas ligt op 33.362 dollar, waardoor je wel kunt zeggen dat ze een beter instapmoment hadden kunnen kiezen.

Toch blijft het bijzonder dat een grote bank als BNB Paribas deze keuze maakt en dit is wel iets om in de gaten te houden. Blijven zij de komende maanden aandelen van de BlackRock ETF kopen of was dit een eenmalige actie?

Instromen Bitcoin ETFs komen tot stilstand

Op het gebied van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs moet de komende weken wel weer iets gebeuren. Sinds de fantastische start zijn de instromen namelijk behoorlijk stilgevallen en de laatste weken zien we eigenlijk meer uitstromen.

Ook gisteren stond er aan het einde van de dag weer een uitstroom van 34 miljoen dollar op de borden. Het enige lichtpuntje was dat behoudens Grayscale geen enkele Amerikaanse Spot Bitcoin ETF een uitstroom moest opschrijven.

Daar staat dan weer tegenover dat de grootste instroom op naam van ARK 21Shares stond met 13 miljoen dollar. Dat zijn natuurlijk niet de instromen die op de lange termijn het verschil gaan maken voor de Bitcoin koers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Blockstream haalt $210 miljoen op: Kan dit de schaalbaarheid van Bitcoin verbeteren?
Crypto analist: Alle signalen staan op ‘Mega-Groen’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Bitcoin koers stijgt boven $64.000: $100 miljoen aan shortposities geliquideerd in mogelijk begin van Uptober
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk