Ripple xrp token
Ripple

Ripple is opvallend positief over eigen toekomst

De aandelen terugkoop van $200 miljoen door Ripple wordt door veel investeerders gezien als iets zeer positiefs. Het laat in ieder geval zien dat de CEO Brad Garlinghouse erg optimistisch is over de toekomst.


CEO kondigt aandeleninkoop aan met optimistische vooruitzichten

In een reeks tweets kondigde CEO Brad Garlinghouse aan dat het bedrijf de terugkoop van aandelen die het verkocht aan Tetragon Financial Group heeft voltooid. Garlinghouse voegde eraan toe dat de terugkoop de waardering van Ripple heeft verhoogd naar 15 miljard dollar:

“Ik ben blij dat ik kan aankondigen dat Ripple onze Series C (dec 2019) aandelen heeft teruggekocht tegen een waardering van $15 miljard.”

Daarna vertelt hij waarom Ripple in 2022 groter zou worden dan het ooit is geweest. Garlinghouse merkt op dat ondanks de moeilijke tijden waarmee het bedrijf in 2021 te maken kreeg, Ripple financieel zijn beste jaar tot nu toe noteerde.

“2022- ‘vertragen’ komt niet in ons vocabulaire voor. Zelfs met de tegenwind van 2021 was het ons beste jaar ooit. De financiële positie van Ripple ($1 miljard op de bank) is de sterkste die we ooit hebben gehad.”

Ongeacht de strijd met de SEC, was Ripple in staat om verschillende partnerschappen aan te gaan met internationale banken om grensoverschrijdende betalingsdiensten aan te bieden. Zo werden crypto native diensten naar de traditionele financiële instellingen gebracht.

Garlinghouse merkte op dat RippleNet momenteel een volumetarief van meer dan $10 miljard voor zijn klanten verwerkt. Hij merkt ook op dat RippleX, haar open-source betalingsnetwerk, nieuwe mogelijkheden toevoegde aan de XRP Ledger. Voorbeelden zijn NFT’s, digitale dollars, interoperabiliteitsbruggen, en sidechains.


Wil jij XRP verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Verdeelde sentimenten

De aankondiging van Garlinghouse straalt veel positiviteit uit. De gemoederen van marktdeelnemers zijn echter niet helemaal tot rust gekomen door de omstandigheden rond het geschil met Tetragon.

In december 2019 haalde Ripple $200 miljoen op in een Serie C-financieringsronde met de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde investeringsmaatschappij. Deze werd vergezeld door SBI Holdings en Route 66 Ventures. Kort daarna spande de SEC haar rechtszaak aan tegen Ripple, waarbij XRP tot een effect werd verklaard.

Toen Tetragon de stap van de SEC zag, klaagde het bedrijf Ripple ook aan. Het doel was om zijn fondsen terug te krijgen. Zij verloren de zaak echter van Ripple, hoewel de zaak met de SEC nog niet is afgerond. Op basis hiervan is het marktsentiment verdeeld over wat het terugkopen van de aandelen door Ripple zou kunnen betekenen voor de lopende SEC-zaak. Dit is samengevat door Charles Gasparino van Fox Business.

Hij merkte op dat de stap bullish kan zijn. Gasparino geeft aan dat Ripple snel zal zegevieren in de zaak met de SEC. Wanneer dit gebeurt, is Ripple van plan om naar de beurs te gaan met een IPO. Vandaar de aandeleninkoop. Aan de andere kant denken sommige marktwaarnemers dat de stap is gezet om “aansprakelijkheid te beperken in het geval van een verlies.”

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk