Bitcoin

Aantal Bitcoin Whales hoogste niveau in 2 jaar tijd na weerspiegeling halvering 2016

Op dit moment zijn er meer Bitcoin (BTC)-whales dan ooit in de afgelopen 2 jaar. Dit blijkt uit gegevens afkomstig van de monitoringbron Glassnode. Het grote aantal investeerders in BTC blijkt nu extreem vergelijkbaar met begin 2016.


Meer investeerders

Wanneer je nog gerichter naar de cijfers gaat kijken, ligt het aantal entiteiten met minimaal 1.000 Bitcoins nu op bijna 1850, 30 dagen voor de halvering in 2020. In het tweede kwartaal van 2016, slechts enkele maanden voor de halvering destijds, lag dit aantal entiteiten bijna exact even hoog. Dit geeft de suggestie dat Bitcoin-whales de markt goed kennen.

Volgens Glassnode hebben BTC-whales ondanks een zeer onzekere marktomgeving vertrouwen in dat het nu een goed moment is om BTC aan te schaffen. Dit suggereert dat er in de nabije toekomst ruimte zal zijn voor groei in waarde. 1 BTC wordt op het moment dat van het artikel verhandeld voor circa $7.000.


Optimistisch

Bekende BTC-whales lijken optimistisch te zijn over de toekomst van de nummer 1 cryptocurrency. Toch wordt er ook kritiek geleverd. Zo leverde J0e007, een bekende BTC-whale op Bitfinex, eerder deze week kritiek op een Bitcoin-prijsmodel dat suggereerde dat BTC binnen dit jaar nog de $100.000 zou bereiken. Alhoewel J0e007 het eens leek te zijn met het bedrag van $100.000, is hij het niet eens met de snelheid waarop de cryptocurrency dit bereikt.

Maar niet alleen BTC-whales lijken nu Bitcoins in te slaan. Zo merkte Glassnode op dat wallets met een saldo van ten minste 1 BTC steeds vaker voorkomen. Hiermee lijkt het erop dat individuen steeds meer bekend raken met de cryptocurrency en het ook echt als investering zien. De adoptie van cryptocurrency lijkt hierdoor een boost te krijgen.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen