Mazars Logo
Exchange

Accountantskantoor Mazars gaat proof-of-reserves van KuCoin verifiëren

De cryptocurrency exchange KuCoin heeft het internationale accountantskantoor Mazars ingehuurd voor een externe audit van zijn Proof-of-Reserve (PoR). Onlangs deed de crypto-exchange Binance al hetzelfde.

Rapport in paar weken beschikbaar

De verificatie zal meer transparantie en rapportage moeten bieden aan KuCoin’s gebruikers over de vraag of hun activa gedekt zijn. Verwacht wordt dat het rapport binnen een paar weken beschikbaar wordt gesteld, nadat de audit voltooid is. Johnny Lyu, de CEO van KuCoin, gaf aan dat deze zet de volgende stap is van de exchange om meer transparantie aan te bieden over de gebruikersfondsen. Een partner van KuCoin, Wiehann Olivier, zei hiernaast het volgende:

Na recente gebeurtenissen is er in de branche een grote behoefte aan extra transparantie, en we zijn ervan overtuigd dat Mazars’ PoR-serviceaanbod aan KuCoin en andere internationale cryptocurrency-exchanges zal helpen bij het opbouwen van vertrouwen door transparantie.

Informatie over consumentenbescherming verstrekken

Mazars doet een zelfde soort audit voor de populaire crypto-exchange Binance. Alle openbaar gedeelde Bitcoin-info van de exchange wordt momenteel al door het accountantskantoor beoordeeld.

Zowel KuCoin als Binance zijn 1 van de 6 cryptobedrijven door de Amerikaanse senator Ron Wyden zijn verzocht om informatie over consumentenbescherming te verstrekken. Dit verzoek lijken ze dan ook serieus te nemen.

Deze senator Wyden vroeg aan Binance, Bitfinex, Coinbase, Gemini, Kraken en KuCoin om informatie over dochterondernemingen, beveiligingen van consumentenactiva, gebruik van klantgegevens en bescherming tegen marktmanipulatie. Dit deed de senator in de nasleep van het FTX-fiasco. Dit wil de senator in de toekomst ten alle tijden voorkomen. Het is nog niet bekend wat hierin de volgende stap precies zal gaan zijn.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen