Ripple rechtszaak
Ripple

Advocaat Jeremy Hogan: “Dit gebeurt er als Ripple de SEC-zaak verliest”

Advocaat Jeremy Hogan is partner bij Hogan & Hogan en volgt de juridische strijd op de voet. Hij deelde zijn mening op Twitter over wat er kan gebeuren als Ripple de zaak verliest.

Hogans tweet kwam als antwoord op een bericht van Michelle Nightengale, de CEO van Global Institute of Wellness Entrepreneurs en auteur van Boost Business Online.

Nightengale tagde verschillende Twitter-gebruikers, waaronder advocaat Jeremy Hogan, oprichter van CryptoLaw John Deaton en advocaat James Filan. Beide advocaten volgen de Ripple-zaak op de voet en delen vaak gerelateerde updates over de zaak.

Michelle Nightengale besloot te onderzoeken welke schade er daadwerkelijk zou kunnen optreden als de rechter XRP zou classificeren als een niet-geregistreerde beveiliging, zoals beweerd door de SEC. Ze herinnerde hen eraan dat Garlinghouse heeft verklaard dat Ripple dan buiten de VS zou verhuizen.

Jeremy Hogan was tot nu toe de enige die reageerde van de bovengenoemde lijst. Hij schat dat XRP in dat geval waarschijnlijk 25% van zijn nut zou verliezen, aangezien de VS 25% van de wereldwijde economische activiteit levert.

Wat kan er nog meer gebeuren als Ripple verliest?

Velen in de crypto-gemeenschap geloven dat Ripple nu vecht voor de hele crypto-wereld. Daarom zou het een negatieve invloed hebben op de crypto-industrie in de VS als Ripple zou verliezen. Bovendien zou het de prijs ook hard raken. Deze is sterk gedaald nadat de rechtszaak eind december 2020 begon.

Journalist bij Fox Business Charles Gasparino deelde zijn slechtste scenario. Hij tweette dat de SEC in dat geval verder zou kunnen gaan om de crypto-ruimte onder controle te krijgen. “Waarschijnlijk zal het Ethereum targeten, waardoor de twee beste technologieën in crypto worden vernietigd.”

Vorig jaar verklaarde Brad Garlinghouse in een interview dat hij gelooft dat de schikking in Q1 van dit jaar zal worden bereikt. Veel respondenten in een Twitter-enquête delen deze mening.

Ripple nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan XRP had gekocht
Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
Miljardair draait compleet bij over Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen