FTX exchange
Exchange

Advocatenkantoor Schall Law Firm onderzoekt misleidende uitlatingen FTX over FTT

Het verhaal rondom FTX blijft maar opblazen. Nu laat Schall Law Firm weten dat het gedupeerde investeerders in de FTX Token (FTT) wil helpen. Naar schatting zijn ruim 1 miljoen mensen al hun spaargeld verloren in de fraudezaak van FTX en Sam Bankman-Fried.

Kan dit wat opleveren?

Het advocatenkantoor onderzoekt FTX nu voor misleidende uitlatingen of het bewust achterhouden van cruciale informatie over de token. Schall Law Firm adviseert alle FTT-investeerders om te participeren en informatie te delen over hun aankopen. Hiermee hoopt het advocatenkantoor voldoende mensen bij elkaar te krijgen om een groepsgeding te starten.

Als de rechter besluit dat dit inderdaad de juiste manier is om dit aan te pakken, dan mag Schall Law Firm dit doen. Doet de rechter dat niet, dan zal deze poging voor niets zijn. In een officiële verklaring laat Schall Law Firm weten dat de openbaringen van verschillende nieuwsmedia uiteindelijk fataal zijn geworden voor het FTX-imperium.

Veel assets zijn spoorloos

Opvallend is dat een groot deel van de assets van klanten op dit moment spoorloos zijn. James Bromley, een partner bij advocatenkantoor Sullivan & Cromwell, vertegenwoordigt de crediteuren van FTX en zegt er het volgende over: “een substantiële hoeveelheid assets is gestolen of spoorloos.”

Op dit moment schijnt onder andere Chainalysis bezig te zijn met het opsporen van de assets op de blockchain. Chainalysis is een blockchain-analysebedrijf. Zij zijn erin gespecialiseerd om de sporen op de blockchain te volgen en uiteindelijk bij de daders uit te komen.

De kans is echter groot dat de assets grotendeels vergokt zijn via Alameda Research en dat er nul komma nul kans is dat deze nog terugkomen. Als Alameda Research ze inderdaad in de handel verloren is, dan is het onmogelijk om de assets nog terug te krijgen. Blijken ze gestolen te zijn en ergens op een wallet te staan, dan is de situatie anders.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen