Bitcoin

Allereerste DLC smart contract op Bitcoin-mainnet geïmplementeerd

Het allereerste discrete log contract (afgekort DLC) is officieel op het Bitcoin-mainnet gelanceerd. Dit doordat 2 crypto-liefhebbers een BTC-weddenschap gestart zijn voor $10.000. Er is gewed wie de volgende Amerikaanse president zal zijn, de winnaar hiervan zal de $10.000 ontvangen.


Afwikkelen weddenschap via handtekening

Gewed wordt nu of Donald Trump of Joe Biden de aankomende presidentsverkiezingen zal winnen. Het DLC-contract is vervolgens gepubliceerd op het online code-platform GitHub. Hierdoor kan iedereen die geïnteresseerd is de code bekijken, kopiëren en vervolgens eventueel voor zichzelf gebruiken, of aanpassen.

Het werkt eigenlijk erg simpel: wanneer de verkiezingen klaar zijn en de resultaten hiervan bekend zijn, zal de server waar het contract op staat een handtekening versturen. Deze handtekening kan vervolgens worden gebruikt om de weddenschap volledig af te wikkelen.


Wat kun je met zo’n DLC?

DLC’s maken het voor minimaal 2 partijen mogelijk om een slimme contractovereenkomst met elkaar aan te gaan die betrekking hebben tot een toekomstig evenement. In het geval van de weddenschap is dat hier dus de presidentsverkiezingen.

Dergelijke slimme contracttechnologieën zijn er uiteraard al een tijdje, maar deze worden normaliter gebruikt op platforms als Ethereum (ETH) of Eos (EOS). Dat het Bitcoin-netwerk nog niet eerder gebruikt is hiervoor is vanwege het feit dat BTC complexiteit vermijden heeft, om de beveiliging verder op te kunnen schroeven. Maar nu is het toch mogelijk om de slimme contracttechnologie op het BTC-netwerk te gebruiken.

Dit is dan ook een historisch moment voor het BTC-netwerk, omdat dit nog nooit eerder gebeurt is. Volgens één van de voorstanders van deze gebeurtenis, zouden DLC’s momenteel wel eens de minst gewaardeerd killer-applicatie van Bitcoin zijn. Voorstanders hiervan zijn dan ook erg benieuwd naar wat deze technologie zal brengen naarmate meer mensen hiermee in aanraking komen.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen