Blockchain

AMD sluit zich aan bij de Blockchain Game Alliance

Het Amerikaanse bedrijf ‘Advanced Micro Devices’ (AMD) is vanaf heden aangesloten tot de Blockchain Game Alliance. Het bedrijf is hierbij twee samenwerkingsverbanden aangegaan met als doel om het gebruik van de technologie in deze industrie te stimuleren.


Robot Cache & Ultra

Naar verluidt is AMD een samenwerkingsverband aangegaan met de blockchain-technologieproviders Robot Cache en Ultra. Beide bedrijven ontwikkelen en exploiteren een blockchain-gebaseerd online marktplaats voor gaming.

Het doel van deze markten zijn het aanbieden van nieuwe, veilige aankoopopties en distributiekanalen voor uitgevers van games en gebruikers.


De Blockchain Game Alliance

De Blockchain Game Alliance, ofwel BGA, is een non-profit organisatie die zich inzet om de acceptatie van de blockchain-technologie in gaming te bevorderen. Om dit te bevorderen creëren ze onder andere gemeenschappelijke normen en faciliteren ze netwerken en kennisuitwisselingen. Eerder wist de alliance nog geen grote hardwarefabrikant te strikken.


Blockchain- en Gaming Workloads

Volgens AMD zal de CPUI- en GPU-technologie dienen als een krachtige motor voor computerintensieve blockchain- en gaming Workloads. Hiernaast zal AMD een beveiliging bieden waarmee digitale inhoud zal worden beschermt tegen een reeks van aanvalsvectoren.

AMD overtrof te verwachtingen van de markt eerder dit jaar al. Het resultaat hiervan was dat het bedrijf een aanzienlijke verhoogde brutomarge rapporteerde. Dit was nadat de omzet van Ryzen en EPYC-processor en datacenter GPU meer dan verdubbeld was in slechts een jaar tijd.


Blockchain gaming

Blockchain begint langzamerhand tractie te krijgen in de gaming-wereld. Zo zijn er een aantal licentieovereenkomsten gesloten met nieuwe blockchain-ondernemingen. Hierdoor zijn er ook contracten gesloten met Atari, de ontwikkelaar van games als Tetris en Pac Man.

Hiernaast heeft ook de bekende race-serie Formule 1 ook zijn merkmacht uitgeleend via een wereldwijde licentieovereenkomst. Door deze overeenkomst is de weg vrijgemaakt voor de ontwikkeling van F1 Delta Time.