amerika
Regulatie

Amerika heeft nog steeds geen plan voor Digitale Dollar

De centrale bank van de Verenigde Staten heeft nog steeds geen plan om een eigen digitale valuta te maken. Ook tijdens de afgelopen vergadering van de Federal Reserve blijkt dat de leden geen dringende noodzaak zien om een digitale dollar te ontwikkelen.

Vooruitgang van digitale dollar stagneert

Tijdens een conferentie over de internationale rol van de dollar, bespraken economische adviseurs over digitale activa en of een digitale valuta uitgegeven door de centrale bank (ook wel CBDC genoemd) de VS ten goede zou kunnen komen.

Volgens een verklaring van de Fed waren de panelleden het er in het algemeen over eens dat technologie op zich niet zou leiden tot drastische veranderingen in het wereldwijde valuta-ecosysteem.

Een CBDC is een digitale versie van de fiat-valuta van een staat, ondersteund door een centrale bank. Dergelijke activa zijn gecentraliseerd, in tegenstelling tot cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum.

Verschillende andere landen doen onderzoek naar het nut van CBDC’s. China lijkt ver vooruit te lopen met zijn digitale renminbi. Het land bracht in januari een digitale wallet voor burgers uit.

Het idee van een CBDC is dat landen cashloos kunnen worden. Tegelijkertijd kan de veiligheid verbeterd worden en kunnen betalingen versneld worden. De centrale bank van de VS heeft herhaaldelijk gezegd dat ze onderzoek doen naar een digitale dollar. De conferentie van vandaag bevestigde echter dat er geen haast was om er een vrij te geven.

De Bank of America zei in januari dat een digitale dollar zou kunnen helpen zijn status als ’s werelds reservevaluta te behouden. Panelleden op de conferentie zagen echter geen reden om door te gaan, ondanks mogelijke voordelen.

“Panelleden spraken geen bedreigingen uit over de internationale rol van de dollar die op korte termijn uit digitale activa voortvloeit. Ze suggereerden dat digitale activa deze rollen op middellange termijn zouden kunnen versterken.” Aldus de verklaring van de Fed.

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen