Exchange

Amerikaanse blokkering Binance wordt door slimme manieren omzeild

Volgens Changpeng Zhao (CZ), de oprichter en CEO van de populaire cryptocurrency exchange Binance, maken Amerikaanse gebruikers van het platform gebruik van slimmigheden om illegaal toegang te krijgen tot zijn wereldwijde exchange. De Amerikaanse versie van Binance, Binance.US, is vanwege de regelgeving wat beperkter, waar niet iedere handelaar op zit te wachten.


Continu aanpassen en verbeteren blokkade

Vanwege de striktere regelgeving in de Verenigde Staten (VS), moet Binance Amerikaanse gebruikers een beperkte versie van het platform voorschotelen. Doen zij dit niet, riskeren zij een hoge boete en wellicht in een later stadium zelfs een opschorting van de activiteiten in de grote regio. Hierom doet het platform verschillende dingen om te voorkomen dat Amerikaanse handelaren toegang krijgen tot het wereldwijde platform. Hierover zei CZ het volgende:

“Continu moeten wij onze blokkering aanpassen en verbeteren. Er zitten slimme jongens tussen die steeds nieuwe manieren vinden om onze blokkering te omzeilen en hiermee toch het wereldwijde platform gebruiken. Dit moeten wij voorkomen door op onze beurt met slimme oplossingen te komen.”


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Binance.US

CZ ziet de Amerikaanse tak van Binance als een aparte entiteit. Zij opereren naar verluidt zelfstandig, met een licentie uitgegeven door Binance. Hierdoor ontvangt het uiteraard wel een klein beetje merkondersteuning van de populaire exchange.

De handelsvolumes die op de beperkte versie van de exchange worden gegenereerd zijn tevens maar een klein gedeelte van de gehele omzet van het platform. Het is echter niet bekend wat de daadwerkelijke dagelijkse omzetcijfers zijn; deze worden vaak gedeeltelijk opgeblazen. De verhouding tussen de omzet van Binance.US en het reguliere Binance-platform zou dus iets beter kunnen zijn dan aangegeven wordt, alhoewel het natuurlijk niet het hele gat dichttrekt. Het opblazen van de handelsvolumes is niet iets wat specifiek wordt gedaan bij Binance; meerdere exchanges wereldwijd doen dit.


Exchanges in de VS

Het is een lastige opgaaf om succesvol te zijn op de Amerikaanse cryptocurrency-markt. Meerdere exchanges hebben dit geprobeerd en zijn inmiddels weer van de markt verdwenen. Dit komt omdat het land een strenge juridische benadering hebben bij cryptocurrencies. Hiernaast zijn ze niet bang om actie te ondernemen tegen exchanges die niet in lijn zijn met deze regels. Een voorbeeld hiervan is BitMEX, die onlangs het leidinggevende team verandert heeft vanwege een strafrechtelijke vervolging. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Andere exchanges kiezen er vaak voor om hun hoofdkantoor in een ander land te vestigen, met voorkeur één waar cryptocurrencies omarmt worden, of waar minder belasting betaald hoeft te worden. Malta is hierom een populair vestigingsgebied voor dergelijke bedrijven. Ook Singapore blijkt populair te zijn. Het is op dit moment nog niet bekend hoe Binance zijn blokkade nog verder zal verbeteren. Het bedrijf blijft er echter hard aan werken.