amerika
Bitcoin

Amerikaanse overheid verstuurt 305 miljoen dollar aan Bitcoin

Een gigantische hoeveelheid Bitcoin die aan de Amerikaanse overheid toebehoort is in beweging gekomen, zo laat nieuwe on-chain data ons zien. Volgens Blockchain.com verstuurde een adres met het label “The US Department of Justice” een totaal van 9.825 Bitcoin, ter waarde van ongeveer 300 miljoen dollar naar een serie van adressen.

Het is mogelijk dat deze Bitcoin naar een beursplatform als Coinbase gestuurd zijn, om ze daar vervolgens te verkopen.

Hoe komen ze aan deze Bitcoin?

De Amerikaanse overheid kreeg deze Bitcoin in bezit als gevolg van de hack van Silk Road, een duistere internetmarktplaats. In maart kondigde de Amerikaanse autoriteiten al aan dat zij van plan zijn om 51.351 Bitcoin te verkopen, die het eerder in beslag nam van James Zhong.

Die was op zijn beurt verantwoordelijk voor het hacken van Silk Road. De Federale autoriteiten kregen het in november 2021 voor elkaar om de Bitcoin bij het huis van Zhong in beslag te nemen. Destijds droegen die munten een totale waarde van 3,6 miljard dollar.

Op dat moment schommelde Bitcoin natuurlijk ook rond zijn all-time high van 69.000 dollar. Waar we met de huidige koers van ongeveer 30.000 dollar nog redelijk ver van verwijderd zijn. Toch begint het optimisme in de markt langzaam terug te keren door de positieve start van 2023.

Opvallende timing

De timing van de verkoop van de Amerikaanse autoriteiten is opvallend te noemen. Op dezelfde dag dat zij de Bitcoin in beweging brachten, werd Roger Thomas Clark namelijk veroordeeld voor zijn aandeel in Silk Road.

Volgens de autoriteiten vervulde Roger Thomas Clark een “centrale rol” in het leiden van Silk Road en spoorde hij zelfs aan tot geweld en moord om zijn digitale drugsimperium te beschermen. Clark heeft van de rechter 20 jaar celstraf gekregen voor zijn daden.

“De straf van vandaag is een herinnering dat criminele marktplaatsen als Silk Road een weg naar de gevangenis vormen”, zo stelt de Amerikaanse openbare aanklager Damian Williams. Ross Ulbricht, de oprichter van Silk Road, heeft levenslang gekregen voor zijn het starten en onderhouden van de marktplaats.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen