rechtszaak, ripple, rechter
Regulatie

Amerikaanse rechter besluit kapitaal Three Arrows Capital te bevriezen

De resterende assets van Three Arrows Capital kunnen geen kant meer op. Na een spoedrechtszaak voor de faillissementsrechter in New York zijn de assets van het geplaagde hedgefonds namelijk bevroren. Dit betekent dat de assets van 3AC die zich binnen de Verenigde Staten bevinden niet meer in beweging kan brengen.

Onduidelijk hoeveel assets 3AC heeft

Naast het bevriezen van de assets heeft de rechter ook curatoren aangesteld om de totale waarde en locatie van het vermogen in kaart te brengen. Tot op heden is namelijk niet duidelijk waar 3AC op dit moment nog over beschikt en waar de assets in kwestie zich bevinden. Adam Goldberg, de advocaat van de crediteuren, geeft aan dat er tot op heden slechts twee groepen van assets zijn gevonden.

Het gaat om een wettelijk voorschot dat aan de in het New York gevestigde advocatenkantoor Dan Tan Law is betaald en een rechten in relatie tot leenovereenkomsten op basis van New York’s recht. Goldberg geeft verder aan dat het feit dat de assets van 3AC vooral digitaal zijn een hoog risico met zich meebrengt dat de oprichters er met de fondsen vandoor gaan. Het is nog maar de vraag in hoeverre de uitspraak van de rechter daar verandering in kan brengen.

Uitspraak rechter is signaal naar de rest van de wereld

De uitspraak van de rechter moet volgens Goldberg vooral worden gezien als een signaal naar de rest van de wereld. Een signaal dat de curatoren nu de controle hebben over de assets van 3AC. Wat betekent dat iedere overeenkomst, in ieder geval als die in de Verenigde Staten wordt gesloten, per definitie ongeldig is.

Verder gaan er sterke geruchten rond dat Zhu en Davies, de oprichters van 3AC, recent uit Singapore gevlucht zijn. Hun verblijfplaats is tot op de dag van vandaag onbekend. Ondanks de aantijgingen over zijn “verdwijning”, reageerde Zhu vandaag via Twitter op de perikelen. Zhu claimt dat de curatoren het bedrijf in de discussie heeft proberen te lokken en daar uiteindelijk niet in geslaagd zijn.

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen