Bitcoin

Analist: Bitcoin staat op het punt om $20.000 te doorbreken

Gaat de Bitcoin prijs verder stijgen, of komt er een correctie? Het marktsentiment lijkt momenteel gemengd, maar een aantal bekende analisten verwachten dat Bitcoin spoedig de $20.000 grens kan doorbreken.


Correcties zijn niet zorgwekkend

Er zijn een aantal redenen om aan te nemen dat er een grotere Bitcoin correctie aan zit te komen. Tijdens de bull run van 2017 zagen we de koers ook al eens 30% tot 40% terugvallen. De correcties die we dit jaar hebben gezien, van ongeveer 10%, zijn in vergelijking daarmee dus relatief klein.

Echter, analist Mohit Sorout, vertelt dat hij verwacht dat de Bitcoin prijs binnenkort juist enorm kan gaan stijgen. Hij vertelt dat de vooruitzichten op de middellange termijn zeer positief blijven, ondanks BTC de $20.000 barrière nog niet heeft weten te doorbreken.

De $20.000 werd vorige week voor het eerst, en gisteren voor de tweede keer afgewezen. Beide afwijzingen zorgde voor een koersval van meer dan $1000 in enkele minuten tijd. Maar BTC toont zijn sterkte en blijft het $20k niveau aanvallen.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Bitcoin op het punt om $20k te doorbreken

Ondanks de eerdere twee afwijzingen verwachten sommige analisten dat Bitcoin bij de volgende poging de $20.000 zal doorbreken.

Sorout weist op de Relative Strength Index (RSI) van de 1 maand grafiek. Deze staat op 69, wat neutraal is. Pas wanneer de RSI de 75 overschrijdt is een munt overbought. Hij vertelt:

“Ik merkt op dat Bitcoin aan de vooravond staat van een geweldige en speciale rally.”

Het lijkt er dus op dat, zoals zo vaak, de crypto analisten het niet eens zijn over de volgende stap van de Bitcoin. Zal er een correctie plaatsvinden of gaat BTC de magische $20.000 grens doorbreken? Eén ding is zeker, december belooft een spannende maand te worden.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen