Bitcoin stijgt
Bitcoin

Analist voorspelt Bitcoin koers van 111.000 dollar in 2025

De populaire macro-analist Benjamin Cowen voorspelt voor het einde van 2025 een Bitcoin koers van 111.000 dollar. Voor deze voorspelling baseert Cowen zich op de historische marktpatronen van Bitcoin en de zogenaamde logaritmische regressiebanden (daarover later meer).

Gezien de huidige all-time high van 69.000 dollar zou een Bitcoin koers van 111.000 dollar in 2025 niet eens mega spectaculair zijn.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Bitcoin is steeds minder spectaculair

Door de jaren heen is het spektakel rondom de bullmarkten van Bitcoin steeds iets minder geworden en misschien is dat maar goed ook.

Ergens is het ook logisch dat we niet meer in een tijd zitten waarin je zelfs met een investering van 10 euro gigantische rendementen kunt maken. Er zit steeds meer kapitaal in de markt, waardoor er steeds meer geld nodig is voor koersstijgingen.

De rendementen worden minder, maar dat betekent ook dat Bitcoin (hopelijk) wat stabieler wordt naarmate de tijd vordert.

Al moeten we toegeven dat die stabiliteit in 2022 ver te zoeken was, maar dat het natuurlijk ook te maken met het imploderen van FTX in november en eerder dat jaar was er natuurlijk de grote Terra-Luna explosie.

Bitcoin koers van 111.000 dollar

Terug naar de voorspelling van Benjamin Cowen, die dus aan het einde van 2025 een Bitcoin koers van 111.000 dollar verwacht.

BTC koers voorspelling

Volgens Cowen eindigen we het jaar 2025 waarschijnlijk rond de derde band van onderen in zijn grafiek. Dat zou dan dus die koers van 111.000 dollar opleveren.

Wees je er echter van bewust dat dit soort voorspellingen volledig op basis van het koersverloop uit het verleden worden gemaakt. Hij houdt bijvoorbeeld geen rekening met de komst van de Spot Bitcoin ETF, maar ook niet met de mogelijkheid van een recessie.

Er kan dus een hoop gebeuren en Bitcoin kan in theorie een hoop gekke dingen doen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen