Nieuws, Trending

Andreessen Horowitz opent school gericht op Crypto-startups

Risicokapitaal bedrijf Andreessen Horowitz opent een school gespecialiseerd in startups met als doel om cryptocurrency-gerelateerde projecten te onwtikkelen.


“We gaan een startupschool runnen voor cryptospecifieke startups”

Andreessen Horowitz onthulde zijn plan over een Crypto Startup School in een aankondiging op 3 oktober. Hij vertelde dat het bedrijf van plan is “meer tech-ondernemers aan te moedigen om cryptoprojecten te starten en crypto-nieuwsgierige ontwikkelaars te helpen door het doolhof van ideeën te navigeren.”

Verwijzend naar het zogenaamde doolhof van ideeën, heeft het bedrijf het belang van goede ideeën in de startups-industrie aangepakt. Deze goede ideeën moeten uiteindelijk “goed ontwikkelde, meerjarenplannen zijn die vele mogelijke opties overwegen die mee kunnen ontwikkelen met de wensen van de wereld.”

In reactie op de lancering van het initiatief vertelde Chris Dixon aan The Block dat de school gratis zal zijn. Chris Dixo is een algemene partner bij Andreessen Horowitz. Hij voegde hieraan toe:

“We gaan een startupschool runnen voor cryptospecifieke startups en leren ze aan wat wij de afgelopen zeven jaar hebben geleerd als beste aanpak in deze sector.”


Blockchain en crypto in het onderwijs

In de afgelopen maanden hebben een aantal industriële spelers onderwijsgerelateerde initiatieven opgezet. Onlangs kondigde het privacygerichte computernetwerk en het app-ecosysteem Blockstack een samenwerking aan met op vaardigheden gebaseerde online school, genaamd de Lambda School. Studenten die bij het programma zijn ingeschreven, kunnen nu naar verluidt leren hoe ze Blockstack-apps kunnen coderen en maandelijkse inkomsten kunnen genereren via het App Mining-programma.

Grote wereldwijde crypto-exchange Binance introduceerde haar nieuwe op ontwikkelaars gerichte project, genaamd Binance X. Het project zal naar verluidt ontwikkelaars en hun initiatieven ondersteunen door te helpen bij onderwijs. Verder kunnen ze samenwerken met Binance. Hierdoor zouden ze Binance kunnen helpen te verbinden met relevante interne programma’s die projecten helpen vooruitgang te boeken in verschillende stadia van groei.

Eind augustus heeft Coinbase een onderzoek gedeeld waarbij het gebruik maakte van ranglijsten van US News en World Report voor zijn lijst van de top 50 universiteiten. Uit de analyse bleek dat 56% van de top 50 universiteiten ter wereld een of meer lessen op het gebied van cryptocurrency of blockchain-technologie aanbieden.