NFT

Apple-aandelen schieten omhoog nadat CEO onthult dat het investeert in de Metaverse

De aandelenkoers van Apple sprong gisteren snel omhoog. Dit was nadat CEO Tim Cook tijdens de winstoproep over het eerste kwartaal van 2022 van het bedrijf zei dat hij een aanzienlijk potentieel ziet in de Metaverse-ruimte.


“We zien veel potentieel in de Metaverse”

Toen hem op 27 januari tijdens de oproep werd gevraagd naar de mogelijkheden van Apple binnen de Metaverse, antwoordde Cook: “We zien veel potentieel in deze ruimte en investeren dienovereenkomstig.”

“We zijn altijd bezig met het verkennen van nieuwe en opkomende technologieën. Ik heb uitgebreid gesproken over hoe interessant het voor ons is op dit moment.”

De Metaverse is een interoperabel virtueel universum dat gedeeltelijk door gebruikers is gemaakt en dat socialisatie, gaming en zelfs liveconcerten biedt. Hoewel het toegankelijk is met een browser, is de ervaring beter met virtual reality (VR) of augmented reality (AR).

APPL was tijdens de reguliere handelsuren met ongeveer 3% gedaald tot $159,22. Sindsdien is het echter met 8% gestegen tot $167.23 in de handel na sluitingstijd. De Metaverse was slechts één van de onderwerpen die tijdens de oproep werden besproken.

Appleinsider meldde dat Cook in de oproep van 27 januari erop wees dat Apple (APPL) al 14.000 apps in de App Store heeft die zijn ontworpen met behulp van het AR-ontwikkelaarsplatform ARKit. Apps die zijn ontworpen met ARKit kunnen gebruikers helpen toegang te krijgen tot de Metaverse.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Apple loopt achter op andere grote spelers

Meta heeft de neiging heeft om de Oculus-headset te gebruiken om gebruikers de Metaverse te laten betreden. Ondertussen zet Apple tot nu toe in op AR-technologie. Een Apple-headset stond gepland voor release in 2022. Bloomberg meldde echter op 14 januari dat deze vertraging kan oplopen vanwege hardware- en software-uitdagingen.

Ondanks Cook’s omarming van de Metaverse, wordt aangenomen dat de headset in ontwikkeling is gericht op gaming, communicatie en content-consumptie. Tot dusver loopt het grootste bedrijf ter wereld qua marktkapitalisatie achter op andere technologieleiders zoals Meta en Microsoft. Deze boeken beide vooruitgang met openbare plannen om zich in de Metaverse te ontwikkelen.

Microsoft kocht onlangs Activision Blizzard voor $69 miljard met de bedoeling om onder andere Metaverse gaming uit te breiden.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk