Blockchain

Apple aandelen stijgen na onthulling dat het investeert in de Metaverse

De aandelenkoers van Apple sprong omhoog nadat de CEO, Tim Cook, zei dat hij een aanzienlijk potentieel ziet in de Metaverse. Ook vertelde hij dat zijn bedrijf al investeert in Augmented reality (AR) ontwikkelingen.


Het Apple aandeel stijgt

Toen hem werd gevraagd naar de kansen van Apple binnen de Metaverse, antwoordde Cook: “we zien veel potentieel in deze ruimte en investeren dienovereenkomstig.”

“We zijn altijd bezig met het verkennen van nieuwe en opkomende technologieën en ik heb uitgebreid gesproken over hoe interessant het voor ons is op dit moment.”

De Metaverse is een virtueel universum die socialisatie, gaming en zelfs de mogelijkheden op liveconcerten biedt. Hoewel het toegankelijk is met een browser, is de ervaring beter met virtual reality (VR) of augmented reality (AR).

Het Apple aandeel (APPL) steeg met meer dan 8% tot $167,23 na de aankondiging van de CEO. De Metaverse was slechts een van de onderwerpen die tijdens de oproep werden besproken.


Wil jij Metaverse tokens verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Apple zet in op Augmented Reality

De website ‘Apple insider‘ meldde dat Cook in de oproep van donderdag erop wees dat Apple al 14.000 apps in de App Store heeft die zijn ontworpen met behulp van het AR-ontwikkelaarsplatform ARKit. Apps die zijn ontworpen met ARKit kunnen gebruikers helpen toegang te krijgen tot de Metaverse.

Terwijl Meta de neiging heeft om de Oculus-headset te gebruiken om gebruikers onder te dompelen in de Metaverse, zet Apple tot nu toe in op AR-technologie. Een Apple-headset stond gepland voor release in 2022, maar Bloomberg meldde donderdag dat deze mogelijk vertraging oploopt.

Ondanks Cook’s omarming van de Metaverse, wordt aangenomen dat de headset in ontwikkeling is gericht op gaming en communicatie. Tot dusverre loopt het grootste bedrijf ter wereld qua marktkapitalisatie achter op andere technologieleiders zoals Meta en Microsoft, die beide vooruitgang boeken met openbare plannen om zich in de Metaverse te ontwikkelen.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk