Argentinië Vlag
Bitcoin

Argentinië devalueert eigen munt, Bitcoin naar lokale all-time high

De nieuwe Argentijnse president Javier Milei heeft een devaluatie van 50 procent aangekondigd voor de nationale valuta van Argentinië ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Argentinië kampt momenteel met een inflatie van 143 procent op jaarbasis, terwijl 40 procent van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Op 9 december bereikte Bitcoin als gevolg van de ellende een nieuwe all-time high in Argentinië.

Argentijnse peso zakt met 50% ten opzichte van dollar

Nu heeft de kersverse president Javier Milei dus besloten om de Argentijnse peso met 50 procent te devalueren ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Je krijgt nu 800 Argentijnse pesos voor één Amerikaanse dollar, terwijl dat er eerst nog 400 waren.

Luis Caputo, de minister van economische zaken, zegt dat Argentinië hierdoor een paar zware maanden te wachten staat. Daarna zou de verbetering moeten komen.

Javier Milei geeft aan dat hij weinig andere opties had en dat er te weinig tijd was om op zoek te gaan naar alternatieven. Over de afgelopen 10 jaar is de gemiddelde inflatie op jaarbasis 40 procent geweest in Argentinië.

De rentestand staat in Argentinië op het duizelingwekkende getal van 133 procent…

Bitcoin koers naar een all-time high

Het Canadese Bitcoin-restaurant Tahini’s laat zien hoe sterk Bitcoin presteert in landen als Argentinië, door de Bitcoin koers in valuta’s van verschillende door inflatie geplaagde landen te tonen.

In Argentinië is er sprake van een nieuwe all-time high, maar ook in Turkije, Egypte, Nigeria, Libaonon en Pakistan doet Bitcoin het fantastisch. Al is dat natuurlijk minder leuk nieuws voor de bevolking, want dat betekent vooral dat zij ellende ondervinden.

“Dit is een gecombineerde bevolking van 725 MILJOEN mensen. Probeer hen er maar eens van de overtuigen dat Bitcoin niet bruikbaar is”, aldus Tahini’s op Twitter.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen