ETH ETF
Regulatie

ARK Invest en 21Shares wijzigen voorstel voor spot Ethereum ETF na feedback

In een recent bijgewerkt voorstel voor een spot Ether exchange-traded fund (ETF) hebben ARK Invest en 21Shares plannen voor staking uit hun aanvraag verwijderd. Dit gebeurde nadat de initiële indiening van 7 februari een clausule bevatte waarin stond dat 21Shares van plan was om activa van het fonds in te zetten om ETH als beloning te ontvangen. De recente indiening, ingediend op vrijdag 10 mei, heeft echter deze clausule verwijderd.

Mogelijke reactie op feedback van Amerikaanse SEC

Eric Balchunas, een analist van Bloomberg ETF, suggereert dat deze aanpassing een reactie kan zijn op feedback van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) of een strategische zet om mogelijke afwijzingsgronden te beperken. De oorspronkelijke plannen maakten melding van het gebruik van externe staking providers, maar de laatste versie bevat brede opmerkingen over de risico’s zoals potentiële verliezen door boetes, tijdelijk ontoegankelijke fondsen, en invloed op de prijs van Ethereum.

ARK Invest en 21Shares hadden in september 2023 een aanvraag ingediend voor dit spot Ethereum ETF met de intentie directe blootstelling aan Ether te bieden, te verhandelen op de Cboe BZX Exchange met de CME CF Ether-Dollar Reference Rate – New York Variant als maatstaf. Delaware Trust Company treedt op als trustee met Coinbase Custody Trust Company die de Ether-activa bewaart, terwijl ARK Investment Management de marketing van de aandelen verzorgt.

De SEC, die onlangs de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s op Amerikaanse beurzen heeft toegestaan, heeft beslissingen over vergelijkbare Ethereum voorstellen uitgesteld. De toezichthouder moet nog beslissen over de aanvraag van VanEck vóór 23 mei, gevolgd door die van Ark en 21Shares op 24 mei. Ondanks eerdere optimisme, heeft de kans op goedkeuring van spot Ethereum ETF’s volgens Balchunas een daling gezien van ongeveer 70% naar 25% aan het eind van mei.

Regulatie nieuws

Heftig debat tussen senator Elizabeth Warren en crypto-voorstander John Deaton
Italië van plan om belasting op cryptowinst fors op te voeren naar 42% in nieuwe begroting 2025
Zuid-Korea versterkt toezicht op cryptomarkt en overweegt lancering van crypto-ETF’s
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Bitcoin koers stijgt boven $64.000: $100 miljoen aan shortposities geliquideerd in mogelijk begin van Uptober
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk