Coinbase
Exchange

Ark Invest haalt nog eens voor $11,9 miljoen aan Coinbase-aandelen binnen

Het investeringsbedrijf Ark Invest heeft naar verluidt 296.578 Coinbase-aandelen aan zijn portefeuille toegevoegd. Deze aandelen vertegenwoordigen momenteel een waarde van circa $11.9 miljoen.

Grote investeringen vanuit Ark Invest

De grootste batch van 176.364 aandelen ging naar Ark Innovation ETF (ARKK), waardoor het bezit toenam tot een totaal van 6.139.480 aandelen dat momenteel een waarde vertegenwoordigt van ongeveer $246,7 miljoen.

Een andere batch, van 93.117 Coinbase-aandelen met een waarde van $3,7 miljoen, werd toegevoegd aan de ARK Fintech Innovation ETF (ARKF), gevolgd door de ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) die 27.097 COIN ophaalde.

De Ark Innovation ETF is een actief beheerde ETF die belegt in bedrijven die zich op disruptieve innovatie richten, waaronder gebieden als automatisering, robotica en kunstmatige intelligentie (AI).

De ARK Fintech Innovation ETF belegt op zijn beurt in aandelen van bedrijven die zich bezighouden met fintech-innovatie, terwijl de ARK Next Generation Internet ETF zich juist richt op internetgebaseerde producten en diensten, cloud computing, kunstmatige intelligentie (AI), e-commerce en media-innovaties.

Volledig inzetten op crypto

Opvallend is dat Ark tegen het einde van juli van dit jaar voor circa $75 miljoen aan Coinbase-aandelen dumpte. Sindsdien heeft het bedrijf zijn aankopen van Coinbase-aandelen echter weer hervat. In november kocht het bedrijf naar verluidt nog bijna 79.000 aan Coinbase-aandelen.

Het bedrijf lijkt zich volledig in te zetten op crypto. Afgelopen maand maakte de fondsbeheerder al bekend dat de ineenstorting van FTX de crypto-industrie uiteindelijk ten goede komt. Dit omdat het verder helpt om de infrastructuur en de stelling van de digitale valuta als het ware te “testen”.

Ook werd door Catherine Wood, de CEO van Ark Invest, nog eens voorspelt dat Bitcoin in 2030 de waarde van $1 miljoen zou bereiken. Als deze voorspellingen uitkomen, dan zou de leidende cryptocurrency de komende 8 jaar ongeveer 6.000% moeten stijgen. Alhoewel dit een mooie voorspelling is, heeft BTC nog een lange weg te gaan om dit te bereiken. Het is dan ook niet zeker of deze voorspelling uit zal komen.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen