Coinbase Exchange
Exchange

Ark Invest van Cathie Wood koopt voor 12,1 miljoen dollar aan Coinbase-aandelen

De markt verkeert momenteel in een staat van totale chaos, maar daar trekt het Ark Invest van Cathie Wood zich niets van aan. Sterker nog, ze lijken ervan te willen profiteren met een investering in Coinbase. In totaal kocht het op 9 november 237.765 COIN aandelen voor ongeveer 12,1 miljoen dollar.

De één zijn dood

We kunnen op deze transactie rustig het spreekwoord “de een zijn dood is de ander zijn brood” plakken. Na omvallen van FTX zijn ze bij Ark Invest gaan rekenen en heel snel uitgekomen op het feit dat dit weleens goed kan zijn voor Coinbase. Op de korte termijn levert dit de industrie vooral problemen op, maar op de lange termijn lopen er natuurlijk wel extra klanten naar Coinbase.

Daags na het schandaal publiceerde Coinbase ook een blogpost, waarin het aangeeft een minimale exposure op FTX te hebben. In totaal gaat het om 15 miljoen dollar, die bij FTX stonden om de zakelijke operaties en handel van gebruikers te faciliteren.

Verder geeft Coinbase aan geen exposure te hebben op de FTX Token (FTT), die sinds de problemen bij het beursplatform ruim 80 procent van de waarde verloren zijn. Binance kondigde op 7 november aan al zijn FTX Tokens te liquideren en dat is het beursplatform uiteindelijk fataal geworden.

Wood kocht de dip

De aankoop van Wood is gedaan nadat Coinbase op 8 november nog een duikvlucht van 10 procent maakte. Dat was de reactie van de markt op het nieuws bij FTX, dat volgens de markt dus ook een negatieve impact op Coinbase heeft. Onder andere de dalingen van de crypto-koersen droegen bij aan de rode cijfers bij Coinbase, maar ook de reputatieschade voor de industrie.

Opvallend is overigens dat Wood eerder dit jaar nog voor miljoenen dollars aan Coinbase aandelen verkocht. Dit gebeurde in juli 2022 als reactie op het onderzoek van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Daar gingen geruchten over mogelijke insider-handel door medewerkers van Coinbase.

Echt fantastisch gaat het momenteel niet met Coinbase. Op 10 november moest het nog 60 personeelsleden de deur wijzen. “De ontslagen van vandaag waren chirurgisch. We proberen ervoor te zorgen dat we geen dollar verspillen”, aldus Coinbase CFO Alesia Haas.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen