bull markt
Bitcoin

Arthur Hayes voorspelt ‘Mega-Bullmarkt’ voor Bitcoin en AI

BitMEX-oprichter Arthur Hayes zegt dat de revolutie rondom kunstmatige intelligentie (AI) ervoor kan zorgen dat Bitcoin straks onderdeel is van twee verschillende hype-fases. In zijn laatste essay stelt de crypto-veteraan dat Bitcoin waarschijnlijk de valuta van de AI-economie wordt.

Verder voorspelt Hayes dat AI waarschijnlijk het meeste zal profiteren van de volgende fase van quantitative easing van centrale banken.

Geen keus voor centrale banken

Hayes is van mening dat centrale banken de komende tijd geen andere keus hebben dan wederom de geldprinters aanzetten. Dit baseert hij op het feit dat ze moeten betalen voor de gigantische hoeveelheid schuld die momenteel door de wereld klotst.

Over die schulden moeten overheden rente betalen en die is waarschijnlijk alleen maar op te hoesten via meer schulden. “Dit nieuwe geld moet ergens naartoe als investering. Ik geloof dat het richting AI en robotica zal stromen”, aldus Hayes.

Voor de andere facetten van de economie verwacht hij een “tekort” aan kapitaal. Als AI vervolgens Bitcoin gebruikt om zijn economie op te bouwen, dan kunnen er volgens de analist twee manies op hetzelfde moment ontstaan.

Hayes voorspelt dat mensen het traditionele financiële systeem dan willen verlaten vanwege de inflatie, door kapitaal in Bitcoin en kunstmatige intelligentie te investeren.

De Mega Manie

Op basis van deze ontwikkelingen voorspelt Hayes een zogenaamde “mega manie.” Als eerste is er de manie die ontstaat vanwege mensen die door de inflatie willen ontsnappen uit het fiat-systeem. Die mensen vluchten vervolgens waarschijnlijk naar de volgende fase van de “mens + computer revolutie” zoals Hayes dat noemt.

Als deze voorspelling uitkomt, dan verwacht Hayes dat de waarde van het Bitcoin netwerk explosief zal stijgen. De analist verwacht dat deze situatie zich over de komende drie jaar zal uitspelen.

“De piek van deze nieuwe golf van groei-investeringen verwacht ik in 2025 of 2026”, aldus Hayes over de volgende bullmarkt voor Bitcoin. Wat dat betreft moeten we dus nog even geduld hebben en wachten op het moment dat centrale banken de rente weer moeten verlagen (bijvoorbeeld vanwege een recessie, die al een tijdje in de lucht hangt).

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen