Australia Bitcoin (BTC)
Regulatie

Australië wil crypto-serviceproviders begin van 2023 reguleren

De regering van Australië is van plan om in begin 2023 een alomvattend raamwerk samen te stellen voor crypto-serviceproviders.

Bescherming bieden aan gebruikers van digitale valuta

Dit wil de overheid in eerste instantie doen om de gebruikers van digitale valuta een betere bescherming te kunnen bieden. Het reguleringsproces zal een scala aan activiteiten omvatten, van de registratie en licentieverlening van crypto-serviceproviders tot de uitvoering van maatregelen ter bestrijding van witwassen van geld en terrorismefinanciering. De Minister van Financiële Diensten in het land, Stephen Jones, zei het volgende over de voorbereiding op de regulering:

De volgende stappen in het lopende ’token mapping’-werk van de regering omvatten de publicatie van een consultatiedocument begin 2023 om te informeren welke digitale activa moeten worden gereguleerd door wetten op het gebied van financiële diensten, en de ontwikkeling van geschikte bewarings- en licentie-instellingen om consumenten te beschermen.

Veiligheid van klanten bevorderen

De regelgeving is bedoeld om veiligheid van klanten in Australië te bevorderen. Dit door onder andere van crypto-serviceproviders te vereisen dat ze licenties verkrijgen om in het land te mogen opereren. Om zo’n licentie te verkrijgen moet een bedrijf op zijn beurt aan een lijst van eisen voldoen.

Australië is zeker niet het enige land dat nu maatregelen wil treffen om de crypto-gebruikers in hun land beter te beschermen. Wereldwijd wordt er uitvoerig naar de crypto-industrie gekeken en wordt inmiddels opgetreden waar nodig. Dit is op zichzelf geen slecht ding. Het biedt bedrijven die eraan voldoen bijvoorbeeld ook meer legitimiteit en betrouwbaarheid.

Alhoewel er geen exacte datum bekend is gemaakt waarop Australië zijn regelgeving klaar wil hebben, zal het niet heel lang op zich laten wachten.

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen