Crypto Regulation
Regulatie

Autoriteiten bevriezen $1 miljard aan assets van opgeblazen crypto-fonds

Als je in 2022 al actief was binnen de crypto-industrie en in die periode niet onder een steen geleefd hebt, dan heb je ongetwijfeld gehoord over de spectaculaire implosie van Three Arrows Capital (3AC). Het fonds kwam in 2022 in de problemen nadat de stablecoin van Luna implodeerde en een market cap van miljarden dollars in enkele seconden richting de grond ging. Volgens schattingen is het hedgefonds de crediteuren ongeveer 3,3 miljard dollar schuldig…

1,14 miljard dollar aan assets

Het is niet voldoende om alle schuldeisers tevreden te stellen, maar Su Zhu en Kyle Davies, de mede-oprichters van 3AC zijn 1,14 miljard dollar aan assets verloren.

Een rechter van de Britse Maagdeneilanden besloot om deze assets van de twee oprichters van het fonds te bevriezen. Volgens Teneo, de curator van het bedrijf, besloot de rechter om de assets te bevriezen omdat er een kans is dat Su Zhu en Kyle Davies verantwoordelijk zijn voor de schade van 3,3 miljard dollar.

3AC werd opgericht in 2012 en groeide op tot één van de grootste crypto-hedgefondsen ter wereld. De bearmarkt van 2022, die echt begon met het omvallen van Luna, werd het fonds uiteindelijk teveel.

De eerste dominosteen

Sommigen zien het omvallen van Luna, waarna vervolgens 3AC in de problemen kwam, als de reden voor het uiteindelijke imploderen van FTX; het beursplatform van Sam Bankman-Fried, die momenteel wordt berecht in de Verenigde Staten.

Su Zhu, de oprichter van 3AC, werd uiteindelijk in september 2023 gearresteerd vanwege een vluchtpoging; nadat de lokale rechter besloot om hem voor vier maanden in de gevangenis te gooien. Kyle Davies, die ook het gevang in moest, is spoorloos.

Zowel Zhu als Davies mogen momenteel negen maanden geen gereguleerde financiële activiteiten ondernemen in Singapore, zo werd besloten door de lokale centrale bank.

Voor Bitcoin is het een goede ontwikkeling dat dit soort zwendelaars ver weg van de markt blijven. Het is voor de reputatie van Bitcoin namelijk allesbehalve goed geweest dat 3AC, FTX en Luna implodeerden. Ondanks dat Bitcoin hier natuurlijk NIETS mee te maken heeft.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Rechtszaken kosten crypto-bedrijven $19 miljard in 2024, FTX en Alameda grootste verliezers
Heftig debat tussen senator Elizabeth Warren en crypto-voorstander John Deaton
Italië van plan om belasting op cryptowinst fors op te voeren naar 42% in nieuwe begroting 2025
Meer nieuws

Meest gelezen

Tether gaat kapitaal uitlenen aan partijen die handelen in grondstoffen
Rechtszaken kosten crypto-bedrijven $19 miljard in 2024, FTX en Alameda grootste verliezers
AI is een bedreiging voor het financiële systeem
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk