Ethereum, eth
Ethereum

Balaji Srinivasan filosofeert over het stichten van landen op de Ethereum blockchain

Balaji Srinivasan, de voormalig Chief Technology Officer van Coinbase, ziet een toekomst voor zich waarin mensen via blockchain technologie hun eigen landen starten. Tijdens het CoinDCX evenement in Bengaluru op vrijdag legt Srinivasan uit hoe een online-gemeenschap van individuen formeel staatsschap kan bereiken.

The Network State

De zogenaamde Network State waar Srinivasan over spreekt is een groep mensen uit verschillende landen die acteren als eenheid. Deze entiteit zou gebouwd moeten worden op basis van blockchain technologie met specifieke doelen die gefinancierd worden met crypto. Als voorbeeld geeft Srinivasan een groep die bestaat uit mensen in Tokyo, Mumbai en Delhi die samen iets kunnen bouwen dat de schaal en het inkomen van een traditionele staat heeft.

Voorbeeld van een Netwerk Staat. Bron: The Network State

Het is een ambitieus idee en volgens Srinivasan is het ook lastig om een land te stichten zonder diplomatische erkenning. In principe is het alleen voor soevereine staten mogelijk om lid van de Verenigde Naties te worden met diplomatische rechten. Volgens internationaal recht heeft een soevereine staat een permanente bevolking en afgebakend territorium nodig.

Om de status van onafhankelijke staat te bereiken moet de gemeenschap in kwestie dus een betrouwbare manier vinden om hun populatie en off-chain territorium te bewijzen. Daarvoor hoeven we volgens Srinivasan niet verder dan blockchain technologie te kijken. Met de hulp van Ethereum Name Service (ENS) is volgens Srinivasan alles mogelijk.

Ethereum Name Service en The Network State

De Ethereum Name Service is een op Ethereum gebouwd domein-protocol. Het maakt het mogelijk om simpele namen te registreren, in plaats van een lange serie van nummers en letters die we normaal gesproken voor crypto-adressen gebruiken. Je zou bijvoorbeeld “newsbit.eth” kunnen registreren, in plaats van een 42-karakters tellend adres dat jouw Ethereum wallet identificeert.

Volgens Srinivasan is dit mogelijk een alternatief voor traditionele identiteitskaarten en paspoorten. The Network State zou dan een groep individuen van over de hele wereld vertegenwoordigen. In zijn book over dit onderwerp legt hij uit hoe het mogelijk is om decentrale identiteiten te ontwikkelen.

Zo is het volgens Srinivasan mogelijk om het onderdeel “permanente bevolking” te bewijzen. Door alle mensen die onderdeel van zijn The Network State te registeren met een ENS-domein. Vervolgens is er een off-chain orakel dat onderschrijft dat het inderdaad om mensen gaat. Heel overtuigend is het op dit moment nog niet, maar interessant zeker wel.

Ethereum nieuws

JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
SEC duwt deadline Invesco Galaxy Spot Ethereum ETF naar 2024
Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Meer nieuws

Meest gelezen