Blockchain

Bank of Japan wil weten wat publiek vindt van digitale yen

De centrale bank van Japan onderzoekt hoe een digitale valuta kan helpen om meer traditionele betalingssystemen te verbeteren.


Begrip van Japanse bevolking nodig

Kazushige Kamiyama, hoofd van de afdeling betalingssystemen van de Bank of Japan (BOJ), zei dat een digitale yen door het publiek moet worden ondersteund om werkelijkheid te worden. Dit kwam gisteren naar buiten in een rapport van Bloomberg.

“Er is nog geen conclusie over een digitale yen. Uiteindelijk kunnen we niet verder gaan zonder voldoende begrip te krijgen van het Japanse publiek, ”zei Kamiyama.


Digitale yen moeten naast contant geld bestaan

Hij voegde eraan toe dat de centrale bank van het land er eerst voor moet zorgen dat een potentiële digitale yen naast contant geld en andere methoden van elektronische betalingen kan bestaan. Ook moet het het transactie-ecosysteem verbeteren. Dit zijn de voorwaarden voor het lanceren van een digitale valuta van de Bank of Japan (BOJ).

“We hebben duidelijk verklaard dat bankbiljetten en digitale valuta naast elkaar zullen bestaan”, merkte Kamiyama op.”

Tegelijkertijd wil de Bank of Japan gelijke tred houden met de People’s Bank of China waarvan de pilot voor een eigen digitale valuta in volle gang is. De PBoC meldde dat het meer dan drie miljoen transacties, ter waarde van 1,1 miljard yuan ($162 miljoen), heeft verwerkt als onderdeel van zijn proef met het Digital Currency, Electronic Payment initiatief.

“Het is niet wenselijk dat wat China doet voor ons onbegrijpelijk wordt”, zei Kamiyama. Hij voegde eraan toe: “We moeten ijverig studeren.”

De meeste financiële instellingen over de hele wereld onderzoeken momenteel de mogelijkheid om hun eigen digitale valuta te lanceren. Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, meldde deze week bijvoorbeeld dat ongeveer 80% van de centrale banken het idee onderzoekt om een ​​digitale valuta te lanceren.

Terwijl China op dit moment de leiding neemt, lijkt het erop dat de race nog steeds aan de gang is.