Bank of Russia Website and Logo
Regulatie

Bank of Russia is tegen particuliere stablecoins

De Bank of Russia, de centrale bank in Rusland, heeft zijn eerste kritiek geuit op het idee om alle stablecoins te ondersteunen. De bank wil liever geen stablecoins ondersteunen van particuliere investeerders.

Creatie Stablecoins door Particulieren

Eerder riep het ministerie van Financiën van Rusland steun uit voor de creatie van stablecoins die gekoppeld zijn aan activa als goud, olie, graan of de roebel. Volgens de directeur van de afdeling financieel beleid in Rusland, Ivan Chebeskov, vond dat dit de ‘juiste weg’ is voor het ontwikkelen van nieuwe technologieën. Hij drong er ook bij particuliere ondernemingen in het land op aan om dit soort financiële instrumenten uit te testen als ze dat nodig vinden.

Hier is de Bank of Russia het niet helemaal mee eens. Zij vinden namelijk dat dergelijke stablecoins voornamelijk worden gekenmerkt door ‘aanzienlijk hogere risico’s. Ook zou er geen garantie zijn dat iedereen (tijdig) wordt terugbetaald en zou ook de prijs van de stablecoin niet echt stabiel zijn.

Digitale Roebel

Wel zag de Bank of Russia iets zitten in de Digitale Roebel. De roebel is momenteel de enige legale betaalmethode in het land. Een digitale versie hiervan zou veel goeds kunnen brengen, zoals alle voordelen die bij digitale betalingen komen kijken.

Naar verluidt speelt het digitale valutaproject van de centrale bank een grote rol in het wantrouwen dat ze hebben ten aanzien van particuliere cryptocurrencies. Het is momenteel nog niet bekend of particuliere stablecoin-projecten in de nabije toekomst verboden zullen worden, verwacht wordt echter van niet.

Stablecoin nieuws

Circle CEO: ‘Stablecoins gaan explosief groeien de komende jaren’
Wall Street grootheid is fan van Bitcoin en Tether
Tether domineert 70% van de markt voor stablecoins
Meer nieuws

Meest gelezen