advocaat, recht
Ripple

Belangrijke data in de Ripple versus SEC rechtszaak

Naarmate de Ripple versus SEC-rechtszaak vordert, ontstaan er voor de XRP-gemeenschap positieve verwachtingen over de uitkomst.

Rechtszaak loopt op zijn einde

De Ripple versus SEC-rechtszaak is in de afgelopen weken in een stroomversnelling gekomen, en het ziet er goed uit voor Ripple. Op 29 september kon de XRP-gemeenschap al een klein feestje vieren. Op die dag gaf rechter Torres namelijk het bevel de documenten van voormalig SEC-functionaris William Hinman vrij te geven.

Een advocaat die de rechtszaak op de voet volgt, genaamd James K. Filan, vertelt dat er een aantal belangrijke maanden aankomen. De eerste datum zal plaatsvinden op 13 oktober. Hij schrijft:

Als de SEC besluit een motie in te dienen voor heroverweging van de uitspraak van rechter Torres over de bezwaren van de SEC met betrekking tot de Hinman-documenten, zou dat op 13 oktober zijn.

– James K. Filan

Wat zijn de vervolgstappen van de SEC?

Eerder benadrukte Filan een aantal belangrijke stappen die de SEC zou kunnen nemen om de naleving van het bevel om de Hinman-documenten te produceren verder uit te stellen.

Ten eerste zou de SEC rechter Torres kunnen vragen haar bevel te heroverwegen dat het bezwaar van de SEC verwerpt. Ten tweede zou de SEC de motie voor heroverweging kunnen overslaan. Daarbij kan het rechter Torres vragen om een beroepschrift tegen de beslissing te certificeren. Ten derde zou de SEC rechtstreeks naar het Hof van Beroep kunnen stappen voor een bevelschrift van Mandamus. Filan is er echter van overtuigd dat deze manoeuvres weinig kans van slagen hebben.

Andere belangrijke data

Zoals Newsbit al schreef komen er nog meer belangrijke data aan. Hieronder vind je een lijstje met alle belangrijke data die je als XRP investeerder in de gaten wil houden.

Op 18 oktober wordt van de partijen verwacht dat ze alle materialen met betrekking tot het bezwaar tegen de ‘summary judgement’ in hebben gediend. Dit is inclusief memoranda en ondersteunende bewijsstukken. Op 20 oktober zouden de partijen elkaar ontmoeten en overleggen om de redacties te identificeren die door beide partijen in de oppositiebrieven worden gevraagd.

Daarnaast is 24 oktober een hele belangrijke datum. Op die dag wordt er van beide partijen verwacht dat ze publiekelijk geredigeerde versies van de oppositienota’s indienen. Daarnaast kunnen de partijen op 15 november een kort geding indienen.

Op 17 november ontmoeten die partijen elkaar en overleggen ze om de redacties te identificeren die door beide partijen in de antwoordbrieven worden gezocht. Een andere belangrijke datum is 21 november, aangezien de partijen dan publiekelijk geredigeerde versies van de antwoordbrieven indienen.

Op 9 december kunnen de partijen een omnibus-motie indienen om alle materialen met betrekking tot de summiere vonnissen te verzegelen. Tot slot, op 22 december, kunnen beide partijen bezwaar in dienen tegen de motie om te verzegelen.

Wat hierna zal gebeuren is nog maar de vraag. Volgens sommigen is de kans groot dat er een schikking plaats zal vinden tussen Ripple en de SEC. Anderen zeggen echter dat Ripple niet wil schikken en verwacht de rechtszaak te winnen. Al met al is één ding zeker het einde is eindelijk in zicht.

Ripple nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan XRP had gekocht
Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
Miljardair draait compleet bij over Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen