Bitcoin
Bitcoin

Belangrijkste weerstand voor Bitcoin ligt op 22.300 dollar

De Bitcoin koers heeft een gruwelijk zware periode achter de rug en is zelfs onder de all-time high van 2017 gedoken. Het voorlopige dieptepunt van de bearmarkt ligt op 17.600 dollar, maar daar gaan we het vandaag niet over hebben. Iedereen wil natuurlijk weten wat er moet gebeuren om een nieuwe bullmarkt te starten.

Kostenbasis korte termijn holders

Het antwoord op die vraag kan weleens bij de korte termijn holders liggen. Dit zijn mensen die hun Bitcoin in de afgelopen 155 dagen hebben gekocht. De kostenbasis voor korte termijn holders vormt door de volledige geschiedenis van Bitcoin een belangrijke weerstandslijn. Zie daarvoor alle rode pijlen in de onderstaande grafiek. De kostenbasis voor korte termijn holders is simpelweg de gemiddelde koers waarvoor zij hebben ingekocht.

Op het moment van schrijven ligt die koers op ongeveer 22.300 dollar. Totdat we die koers doorbreken, is het onwaarschijnlijk dat we aan een bullmarkt beginnen. Ook lijkt dit een goede verklaring voor het feit dat we al zo lang rond de 20.000 dollar bungelen. Het is duidelijk dat de kostenbasis voor korte termijn holders zich als een weerstand gedraagt voor de koers. Laten we het nu eens hebben over waarom dat het geval is.

Waarom is deze lijn zo belangrijk?

Korte termijn holders zijn mensen die in de afgelopen 155 dagen zijn ingestapt. Dit zijn over het algemeen mensen die wat gevoeliger zijn voor de koers op de korte termijn en heel goed weten op welk niveau ze hebben ingekocht. Als je jouw Bitcoin 5 jaar geleden hebt ingekocht, dan doet de koers er niet zoveel meer toe. Heb je net ingekocht, dan ben je vaak wat emotioneler over de schommelingen die plaatsvinden.

In die zin is het goed te verklaren dat de kostenbasis voor korte termijn holders zo belangrijk is. Dit is een wat meer koersgevoelige groep van beleggers, die misschien nog niet zo overtuigd zijn van Bitcoin als mensen die al langer meelopen. In die zin is de gemiddelde aankoopprijs van korte termijn holders een belangrijke lijn om in je hoofd te houden. 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen