Crypto trader, crypto handelaar
Bitcoin, Ethereum

Bepalend moment in crypto: Groot aantal Bitcoin en Ethereum opties verlopen

We naderen een cruciaal moment voor de cryptomarkt: opties van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) ter waarde van $1,58 miljard staan op het punt te verlopen. Deze aanzienlijke waarde van opties die hun vervaldatum bereiken, kan significant de prijsbewegingen van zowel Bitcoin als Ethereum beïnvloeden.

Invloed van vervaldatums opties op Bitcoin en Ethereum koers

Opties zijn financiële derivaten die beleggers het recht geven, maar niet verplichten, om een bepaald activum (zoals aandelen, valuta, grondstoffen of cryptocurrencies) te kopen of verkopen tegen een vooraf vastgestelde prijs op een toekomstige vervaldatum. In dit geval gaat het om 35.000 BTC-opties en 270.000 ETH-opties, met een gecombineerde marktwaarde van respectievelijk $1,28 miljard voor Bitcoin en $530 miljoen voor Ethereum.

Het “max pain point” is een term in de optiehandel die het prijsniveau aangeeft waarbij de meeste opties waardeloos verlopen, wat maximale verliezen voor optiehouders betekent. Voor Bitcoin ligt dit momenteel op $36.000 en voor Ethereum op $1.900. Met de huidige koersen dicht bij deze punten, respectievelijk $36.038 voor Bitcoin en $1.919 voor Ethereum, is er een neiging tot toenemende volatiliteit naarmate de vervaldatum nadert.

Historisch gezien leiden vervaldatums van opties vaak tot verhoogde handelsactiviteit en prijsschommelingen, omdat beleggers hun posities aanpassen. Dit zien we momenteel terug in de daling van de algehele cryptomarkt, waarbij beleggers reageren op de naderende vervaldatums.

$30.000 niveau cruciaal voor Bitcoin

Volgens analyses van Glassnode, een vooraanstaand bedrijf gespecialiseerd in on-chain analyse van blockchain activiteit, is het van cruciaal belang dat Bitcoin boven de $30.000 blijft om verdere neerwaartse bewegingen in de markt te voorkomen. Deze bevinding is gebaseerd op gedetailleerd onderzoek naar de dynamiek van de Bitcoin-markt.

Het kritieke niveau van $30.000 wordt bepaald door de Unspent Transaction Output Realized Price (URPD) van Bitcoin. Deze URPD-methode meet hoe vaak en bij welke prijsniveaus Bitcoin op de blockchain van eigenaar wisselt. Dit inzicht is essentieel omdat het een indicatie geeft van de prijsniveaus waarop investeerders geneigd zijn te kopen of verkopen, waardoor het een belangrijke factor is in het voorspellen van toekomstige marktbewegingen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen