trump
Bitcoin

Bernstein: Bitcoin koers stijgt door toenemende winstkansen Trump

Bitcoin zit in de lift en bereikte gisteren zelfs het niveau van 66.300 dollar. Volgens de analisten van Bernstein heeft dat alles te maken met de winkansen van Donald Trump in de Amerikaanse verkiezingen, die de afgelopen dagen flink zijn toegenomen. Daarbij noemen ze het aandeel van MicroStrategy een “leidende indicator” voor de Bitcoin koers.

Donald Trump helpt Bitcoin?

“Wij geloven dat de recente kracht van Bitcoin het gevolg is van de terugkeer van Bitcoin’s correlatie met de winkansen van Trump in de verkiezingen. Ondanks dat beide kampen steun willen te geven voor digitale assets, ziet de cryptomarkt meer in een positieve uitkomst voor Donald Trump”, zo vertellen Gautam Chhugani, Mahika Sapra en Sanskar Chindalia van Bernstein.

Trump staat momenteel ruim 10% voor op Kamala Harris volgens de decentrale voorspelmarkten van Polymarket.

Ook het voorspelplatform Kalshi geeft aan dat Trump een veel grotere kans heeft om te winnen dan Harris. Daar staat Trump op 55% en moet Harris het doen met 45% van de stemmen.

De analisten van Bernstein denken dat Bitcoin naar het niveau van 80.000 tot 90.000 dollar kan stijgen als Donald Trump de verkiezingen wint volgende maand. Terwijl ze ook aangeven dat Bitcoin het op de lange-termijn goed zal doen als Harris de verkiezingen weet te winnen.

Uiteindelijk maakt de uitkomst van de verkiezingen dus weinig uit volgens de analisten van Bernstein.

MicroStrategy is een leidende indicator voor Bitcoin

Het aandeel van MicroStrategy doet het in 2024 beter dan Bitcoin en wist met 191% te stijgen, vergeleken met de 55% van Bitcoin.

“MicroStrategy profiteert het meeste van de koersdalingen van Bitcoin door aandelen uit te geven in de vorm van converteerbare obligaties, waarmee ze vervolgens Bitcoin kopen en rendement halen”, zo leggen de analisten van Bernstein ons uit.

Met de aankoop van 7.420 Bitcoin van afgelopen maand komt het totaal van MicroStrategy op 252.220 Bitcoin te liggen. Die munten dragen een totale waarde van 16 miljard dollar en hebben het bedrijf ongeveer 9,9 miljard dollar gekost.

Tegenover die Bitcoin staan nu zo’n 4 miljard dollar aan schulden.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Blockstream haalt $210 miljoen op: Kan dit de schaalbaarheid van Bitcoin verbeteren?
Crypto analist: Alle signalen staan op ‘Mega-Groen’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Bitcoin koers stijgt boven $64.000: $100 miljoen aan shortposities geliquideerd in mogelijk begin van Uptober
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk