Metsada Israël
Regulatie

Beurs van Israël gaat platform lanceren voor digitale activa

De beurs van Israël, de Tel Aviv Stock Exchange (TASE), heeft bekend gemaakt dat het een nieuw platform gaat ontwikkelen dat gericht is op de handel in digitale activa.

Vijfjaren-strategie

De beurs heeft in eerste instantie voor een vijfjaren-strategie gekozen. Dit omdat zij in de aankomende 5 jaar naar verluidt een cruciale kans zien voor de integratie van een Israëlische beurs in digitale activa. De ontwikkeling van het platform wordt in 2023 gestart en eindigt hierop in 2028, met mogelijk uitloop tot 2029.

Met de ontwikkeling van dit nieuwe programma, wil de beurs zijn positie versterken, door een op de blockchain gebaseerd systeem op te zetten. Het platform zal crypto volledig integreren, inclusief diverse DLT-technologieën, tokenisatie van diverse digitale activa en slimme contracten.

Digitale Staatsobligaties in Israël

Het is wellicht één van de eerste aandelenbeurzen die begint met het opzetten van een dergelijk platform. Het suggereert dat de aandelenbeurzen wereldwijd crypto als een serieus iets zien en niet willen achterlopen op de innovatie binnen dit gebied.

Ook is bekend gemaakt dat het Ministerie van Financiën van Israël een nieuwe samenwerking aangegaan is om digitale versies van staatsobligaties te testen, in een poging om crypto in het land te institutionaliseren.

Het is benoemingswaardig dat Israël zeker niet het enige land is financiële instrumenten wil gaan digitaliseren. Binnen de EU wordt in maart van 2023 bijvoorbeeld een DLT Pilot Regime uitgerold. In dit experiment zullen zowel traditionele als nieuwe financiële spelers aangemoedigd worden om te oefenen met het verhandelen van getokeniseerde effecten. Mogelijk volgt hierna een volledig platform hiervoor vanuit de EU. Het is nog niet bekend wanneer dit eventueel gelanceerd zal worden, toch is het een positief teken dat hier aan gewerkt wordt.

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen