Crypto Mining Data Centre
Bitcoin

Beursgenoteerde Bitcoin miners willen hashrate voor einde 2022 met 50 procent verhogen

Beursgenoteerde Bitcoin miners zijn verplicht om ieder kwartaal hun cijfers te delen en meer transparant te zijn over de bedrijfsvoering. Arcane Research heeft in een onderzoek de feiten op een rij gezet en concludeert dat de gecombineerde hashrate van deze miners aan het einde van 2022 rond de 80,7 exahash per seconde uitkomt.

Er is een maar

Dat is overigens geen zekerheid, want er is een maar. Om die hashrate te bereiken aan het einde van 2022, moeten de uitbreidingen precies volgens plan verlopen. Voor de mensen die dat niet weten, de hashrate van een beursgenoteerde miner is de totale hoeveelheid computerkracht die deze miner aan het werk zet.

Je zou verwachten dat beursgenoteerde inmiddels wel de grootste kracht in het netwerk zijn, maar dat is allesbehalve waar. Op het moment van schrijven zijn beursgenoteerde miners verantwoordelijk voor een hashrate van 54 exahash per seconde, terwijl het totale netwerk op 249 exahash per seconde draait.

Hoe kan de industrie blijven groeien?

Tot nu toe lijkt het, als je naar de hashrate kijkt, alsof de mining industrie weinig tot geen last heeft van de dalende Bitcoin koers. Het kan echter niet anders dan dat sommige miners nu last hebben van de relatief lage Bitcoin koers en hoge hashrate. De hoge hashrate betekent immers dat het moeilijker is om blokken te minen en een lage Bitcoin koers helpt ook niet mee.

Daarnaast moeten Bitcoin miners ook last hebben van de stijgende energieprijzen. Er zijn de komende tijd ongetwijfeld miners die hun apparaten uit de lucht moeten halen, simpelweg omdat het niet meer winstgevend is om te minen. 

Arcane Research eindigt het onderzoek met de mededeling dat beursgenoteerde miners hun vermogen om hun hashrate te laten groeien vaak overschatten. Er is dus een redelijk grote kans, zeker in combinatie met de overige omstandigheden, dat de beursgenoteerde miners de verwachtingen niet waarmaken.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen