Girl Video Gamer
Blockchain

Bewogen toekomst voorspeld voor Blockchain Gaming in 2024

De wereld van Web3-gaming blijft veerkrachtig, ondanks de crypto-bearmarkt, en professionals in de sector voorspellen een opmerkelijk bewogen jaar in 2024 voor de blockchain-gaming-niche.

Toename verwacht in blockchain games

Henry Chang, de CEO van het Zuid-Koreaanse game-ontwikkelingsbedrijf Wemade, heeft verklaard dat we het komende jaar een toename kunnen verwachten van op blockchain gebaseerde games. Chang benadrukte dat de gaming-industrie complexere toepassingen van Web3 zal zien, met ontwikkelaars die meer experimenteren en geavanceerde blockchain-elementen integreren in game-mechanica en gameplay. Hij voorspelde tevens een grotere diversiteit aan Web3-games van verschillende genres.

Chang benadrukte niet alleen de toename van het aantal games, maar ook dat meer gamingstudio’s Web3 in hun portfolio zullen opnemen. Dit wordt toegeschreven aan de intrinsieke kenmerken van blockchain-gaming, die nieuwe inkomstenstromen mogelijk maken, nieuwe ervaringen creëren en de betrokkenheid van de gemeenschap versterken via token-gated voordelen.

De CEO wees erop dat blockchain in combinatie met gaming het eigendom van in-game activa teruggeeft aan spelers, de wereldeconomie met games verbindt en zorgt voor interoperabiliteit door games tot “een samenhangend geheel” te binden.

Optimisme wordt gedeeld

Bartosz Skwarczek, oprichter en CEO van G2A Capital Group, het bedrijf achter de gamingmarktplaats G2A, deelde Changs optimisme. Hij voorspelde dat er in 2024 meer samenwerkingen zullen zijn tussen traditionele spelers in de industrie en Web3-startups.

Volgens een persbericht van 2 november ondersteunde Microsoft Wemade in hun Web3-inspanningen. Op 16 november lanceerde G2A, als traditionele gameleverancier, zijn eigen non-fungible token (NFT) marktplaats gericht op Web3-games.

Belang van samenwerkingen benadrukt

Skwarczek benadrukte het belang van samenwerkingen voor bredere mainstream adoptie van Web3-gaming. Hij verwacht verbeterde toegankelijkheid en gebruiksvriendelijke interfaces, die zullen leiden tot uitgebreidere game-ontwerpen en boeiendere gameplay-mechanismen, waardoor een breder publiek wordt aangetrokken.

Hoewel er veel positieve vooruitzichten zijn voor 2024, erkennen de experts dat een van de grootste uitdagingen het onboarden van een uitgebreidere spelersbasis is. Chang benadrukte dat blockchain-technologie voor veel gameontwerpers en -ontwikkelaars complex is. Hij stelde dat het vereenvoudigen van de integratie van Web3-elementen en het intuïtiever maken van blockchain-componenten essentieel is om een bredere adoptie te stimuleren.

Skwarczek herhaalde als slot dit standpunt en benadrukte dat een baanbrekende Web3-titel nodig is om de standaard te zetten voor blockchain-gaming en de algehele spelerservaring te verbeteren. Hij gelooft dat dit cruciale element de aandacht en massale acceptatie van Web3 zal bevorderen.

Blockchain nieuws

Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
In 2024 vertrouwt 40% van de ontwikkelaars van cryptogames op traditionele gaming
NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen