Bitcoin opties
Bitcoin

Bijna $1 miljard aan Bitcoin-opties verlopen vandaag: Zal BTC verder dalen?

Vandaag 7 juli, worden de cryptomarkten geconfronteerd met een sleutelmoment: Bitcoin-optiecontracten ter waarde van bijna $880 miljoen staan op het punt van verlopen. Hoewel dit volume in vergelijking met eerdere vervaldatums misschien minder opvallend lijkt, heeft het al een merkbare golf van voorzichtigheid teweeggebracht binnen de cryptowereld.

Dit onderstreept het belang van deze gebeurtenis en de mogelijke invloed die het kan uitoefenen op de koers van Bitcoin. Maar wat zal de uiteindelijke impact zijn? Zal deze expiratie de koers van Bitcoin onder druk zetten of zal het effect beperkt blijven? De markt houdt haar adem in.

29 duizend Bitcoin optiecontracten verlopen vandaag

Vandaag verlopen er 29.000 Bitcoin (BTC) optiecontracten. Deze contracten hebben een totale waarde, of nominale waarde, van $880 miljoen. De ‘put/call-ratio’ voor deze contracten is 0,76. Dit betekent dat er iets meer call-opties (long posities) zijn dan put-opties (short posities), wat doorgaans wijst op een optimistische stemming onder beleggers. Het ‘maximaal pijnpunt’ is $30.000, dit is de prijs waarop de grootste hoeveelheid geld verloren gaat bij het verlopen van de opties.

Daarnaast verlopen er ook 220.000 Ethereum (ETH) optiecontracten. Deze contracten hebben een totale waarde van $410 miljoen. De put/call-ratio voor deze contracten is 0,48, wat aangeeft dat er aanzienlijk meer call-opties zijn, dus een zeer optimistische stemming. Het ‘maximaal pijnpunt’ voor deze contracten is $1.875.

Echter, ondanks de overwegend positieve stemming, is het belangrijk op te merken dat de recente opleving in de cryptomarkt wellicht niet duurzaam is, zo geeft Greeks.live aan. Dit betekent dat, hoewel de markt op dit moment positief lijkt, er een kans is dat de prijzen kunnen dalen in de nabije toekomst. Het is dus van cruciaal belang om de markt nauwlettend in de gaten te houden.

Bitcoin Duikt Onder $30.000

Wellicht wordt deze waarschuwing al snel realiteit. Een van de meest opmerkelijke bewegingen vond plaats in de Bitcoin (BTC) markt. Voor het eerst deze maand dook de prijs van Bitcoin onder de psychologische drempel van $30.000. Deze dip vond plaats in de ochtenduren van 7 juli, waarbij BTC een laagste punt van $29.904 bereikte.

Ook Ethereum (ETH), de tweede grootste cryptocurrency, ondervond significante verliezen. De prijs van ETH is met 3% gedaald naar $1.854 ten tijde van schrijven. Dit benadrukt het feit dat zelfs bij een overwegend positieve marktsentiment, neerwaartse correcties en volatiliteit een inherent deel uitmaken van de cryptomarkten.

Conclusie

Hoewel de stemming in de cryptomarkt overwegend positief blijft, herinneren de recente prijsbewegingen van Bitcoin en Ethereum ons eraan dat volatiliteit nog steeds een constante factor is. Met de vervaldatum van optiecontracten en de fluctuerende prijzen, is het belangrijk dat beleggers alert blijven en klaarstaan om snel te reageren op marktveranderingen. De komende tijd zal blijken of de huidige opleving duurzaam is, of dat verdere correcties te verwachten zijn.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen