Bitcoin

Bijna helft van de BTC-hash-rate signaleert voor activering Taproot

De aankomende Taproot-upgrade op het Bitcoin (BTC)-netwerk lijkt steeds dichterbij te komen. Steeds meer grote Bitcoin-miningpools signaleren inmiddels dat zij ondersteuning hiervoor bieden.


Grootste miningpools ondersteunen upgrade

Dit blijkt uit data afkomstig van Taproot.watch. Dit is een webpagina die speciaal gemaakt is om de Taproot-signalering bij te houden. Inmiddels zou ongeveer 44% van de miningpools op het BTC-netwerk nu aangeven dat zij de Taproot-upgrade ondersteunen.

AntPool en F2Pool behoren tot de eerste groep supporters van de Taproot-activering. Dit zijn tevens direct de twee grootste BTC-miningpools op basis van totale hash snelheid. Ook Foundry USA en Slush Pool, twee andere grote miningpools, ondersteunen de Taproot-activering inmiddels. Zo’n upgrade zal alleen worden doorgevoerd wanneer ten minste 90% van de hash snelheid hem ondersteunen.


Wellicht later dit jaar nieuwe uitgavencondities BTC

Door de Taproot-upgrade krijgen gebruikers de mogelijkheid om extra uitgavencondities te maskeren, wat goed is voor de privacy. Het zou wellicht wel voor enkele problemen kunnen zorgen bij de al actieve slimme contractmogelijkheden van de top cryptocurrency.

Door de steun die de upgrade krijgt van de miners wereldwijd, wordt verwacht dat de activering ervan zonder teveel controverse gaat verlopen. Hiervoor moet echter nog wel het enige gebeuren, want in het huidige venster zijn slechts 97 signaleringsblokken verschenen. Dit betekent dat de overige 382 blokken ervoor gekozen hebben de upgrade nog niet te ondersteunen. Toch wordt verwacht dat de activering later dit jaar zal gaan plaatsvinden.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen