Exchange

Binance brengt zijn eigen Crypto debetkaart uit

Crypto exchange Binance gaat een eigen crypto-debetkaart uitgeven. Dit heeft de exchange bekend gemaakt op 26 maart. De kaart zal worden uitgegeven door Visa en zal in eerste instantie beschikbaar zijn in Zuidoost-Azië. Daarna zal het binnenkort ook in andere regio’s beschikbaar zijn, aldus het bedrijf.


Wat houdt de kaart in?

De Binance-kaart zal haar gebruikers in staat stellen cryptocurrencies uit te geven door ze om te zetten in fiat. De kaart werkt dus net zoals de meeste andere cryptokaarten.

Een vrij uniek aspect van de Binance-kaart is dat het interne saldo in cryptocurrencies zal zijn. Aanvankelijk zal dit zijn in Binance Coin (BNB) en Bitcoin (BTC). Josh Goodbody, manager bij Binance Card, legde uit:

“Aanvankelijk kunnen gebruikers BNB en BTC rechtstreeks vanuit hun Binance.com wallet of een andere cryptowallet op hun Binance-kaarten storten.”


Testperiode

Tijdens de testperiode is de transactievaluta van de kaart de Amerikaanse dollar. Dit betekent dat klanten buiten de Verenigde Staten mogelijk voor de meeste aankopen omwissel fees moeten betalen.

Desalniettemin verzekert Goodbody dat lokale valuta het hele jaar door beschikbaar zullen zijn.

Tijdens de bètatestperiode van Binance Card, die plaatsvindt in april, is de kaart alleen beschikbaar voor inwoners van Maleisië. Het bestellen van de kaart kost $15. Het bedrijf belooft echter wel dat er geen maandelijkse of jaarlijkse onderhoudskosten zullen zijn.

De kaart wordt ook gekoppeld aan een eigen app om deze te beheren. De App zal dienen voor bijvoorbeeld het afhandelen van stortingen, het bekijken van transactiegeschiedenis en het wijzigen van de pincode.


Binance’s wereldwijde visie

De exchange is sinds begin 2019 aan het uitbreiden naar verschillende takken van de crypto-industrie. Het hele jaar door liet Binance met trots haar nieuwe producten zien. Denk bijvoorbeeld aan de IEO, de lancering van haar eigen blockchain en een gedecentraliseerde exchange.

Bovendien heeft de CEO, Changpeng Zhao, herhaaldelijk verklaard dat hun visie op cryptocurrency een veel groter bereik heeft dan alleen een exchange. Hun doel is om het hele financiële systeem te ontwrichten en te revolutioneren.

De cryptocurrency-kaart is de natuurlijke evolutie van die visie. Zoals Goodbody heeft verteld, is het bedrijf van plan de kaart wereldwijd beschikbaar te maken:

“We introduceren in april voor het eerst de bètaversie van de Binance-kaart in Maleisië. In de rest van het jaar zullen we langzaam meer landen toevoegen. Het is een wereldwijd product.”

Binance breidt ook voortdurend zijn fiat bridge-opties uit. Hierbij integreren ze meerdere bank- en bankpaspartners om gebruikers overal ter wereld zo gemakkelijk mogelijk crypto te laten kopen.