Changpeng Zhao (CZ)
Exchange

Binance CEO klaagt Bloomberg China aan voor smaad

De Chinese tak van Bloomberg publiceerde recent een artikel met de denigrerende titel “Zhao Changpeng’s Ponzi Scheme”. Dat laat de CEO van Binance niet zomaar van zich afglijden, want op 25 juli is hij een rechtszaak tegen Bloomberg begonnen voor smaad.

Onjuiste en kwaadaardige statements

In het door Changpeng Zhao bij de rechtbank gedeponeerde document schrijven hij en zijn leger van juristen over “onjuiste en kwaadaardige statements” van de kant van Bloomberg. Uitspraken die het deed over Zhao zelf en zijn bedrijf Binance Holdings Limited. De Chinese editie van Bloomberg publiceerde een artikel van Bloomberg dat origineel de titel “Can Crypto’s Richest Man Stand the Cold?” met de titel “Zhao Changpeng’s Ponzi Scheme.”

Op 25 juni reageerde Changpeng Zhao op het originele artikel. “De meeste journalisten bij Bloomberg zijn goed, maar dit keer was het slecht. Wees verantwoordelijk voor je acties”, aldus Changpeng Zhao. De “rijkste man van crypto” klaagt de publicatie ook aan voor het gebruiken van de Chinese “Ponzi Scheme” titel op hun social media. De rechtszaak is overigens een persoonlijke zaak en heeft niets te maken met de exchange of het bedrijf Binance.

Bloomberg komt Zhao tegemoet

Volgens de documenten is Bloomberg Zhao gedeeltelijk tegemoet gekomen in zijn eisen door in ieder geval de titel te veranderen in “De Mysterieuze Changpeng Zhao.” Verder zijn de posts op social media met de denigrerende titel verwijderd en zijn fysieke kopieën van het artikel in Hong Kong teruggeroepen. Dat neemt uiteraard niet weg dat het kwaad al is geschied.

Met die acties geeft Bloomberg eigenlijk zelf ook toe dat het in deze niet goed zit en Changpeng Zhao kwaad heeft aangedaan. Het is overigens niet de eerste keer dat Changpeng Zhao de media aanklaagt. In 2020 heeft Binance ook Forbes aangeklaagd voor smaad, maar in het jaar daarop de zaak stilletjes laten vallen.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen