india
Binance, Exchange

Binance en Kucoin krijgen goedkeuring voor activiteiten in India

De prominente cryptocurrency-exchanges Binance en Kucoin hebben met succes registratie als Virtual Asset Service Providers (VASPs) afgerond in India. Eerder had India dergelijke platforms verboden vanwege zorgen over witwaspraktijken.

Nu, met een officiële goedkeuring van de Financial Intelligence Unit (FIU) van India, zijn Binance en Kucoin weer gemachtigd om hun crypto-handelsdiensten in het land aan te bieden.

Herintrede van Binance en Kucoin in de Indiase markt

In december vorig jaar werden negen grote cryptocurrency exchanges, waaronder Binance, Kucoin, Huobi, Bitfinex, en Kraken, verbannen uit India. Deze actie leidde ertoe dat de platforms de toegang tot een aanzienlijke gebruikersbasis verloren. Kucoin kreeg bovendien een boete van ruim $40.000 opgelegd, terwijl Binance nog wacht op de vaststelling van zijn boete.

Het verbod op deze platforms was een tegenslag voor Indiase gebruikers, die hierdoor moeilijker toegang kregen tot de cryptomarkt.

Recentelijk, afgelopen vrijdag, heeft Vivek Aggarwal, de directeur van de Financial Intelligence Unit (FIU) in India, aangekondigd dat Binance en Kucoin succesvol geregistreerd zijn als exchanges in het land. Hij deelde dit nieuws met de media en verklaarde:

“Kucoin en Binance zijn geregistreerd bij FIU India. We hebben nu volledig inzicht in de benodigde transacties en het proces van Suspicious Transaction Reports (STR) zal binnenkort van start gaan.”

De enorme potentie van de Indiase cryptomarkt

De terugkeer van de exchanges Binance en Kucoin in India vormt een cruciale ontwikkeling in de beschikbaarheid van cryptodiensten. Met een bevolking die de 1,4 miljard overschrijdt, opent India een enorme markt voor deze platforms.

Door de aanhoudende economische groei en verbeterende welvaart kunnen steeds meer Indiërs investeren in cryptocurrencies. Volgens gegevens van Triple A bezit al meer dan 7% van de bevolking, wat neerkomt op ongeveer 100 miljoen gebruikers, enige vorm van cryptocurrency.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Exchange nieuws

Coinbase’s Layer-2 netwerk Base groeit explosief binnen het Ethereum-ecosysteem
Interview Kraken CTO over de toekomst van Bitcoin, crypto en AI
Bybit (powered by SATOS) Organiseert Grootste Handelscompetitie Ooit in Nederland!
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Bitcoin koers stijgt boven $64.000: $100 miljoen aan shortposities geliquideerd in mogelijk begin van Uptober
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk