mastercard
Exchange

Binance en Mastercard lanceren prepaid-betaalkaart in Argentinië

Het grote Binance is een samenwerking met Mastercard gestart om een prepaid-betaalkaart te lanceren in Argentinië. In de aankondiging op donderdag zei Binance dat de kaart het mogelijk maakt voor klanten in Argentinië om Bitcoin, BNB en andere cryptocurrency’s te gebruiken om betalingen te doen en fiatgeld op te nemen bij ATMs waar Mastercard-kaarten geaccepteerd zijn.

Tot wel 8 procent cashback

Ook kunnen Argentijnen met de kaart van Binance en Mastercard tot wel 8 procent cashback op hun aankopen verdienen. Volgens Binance is de introductie van de kaart onderdeel van het doel van het bedrijf om de wereldwijde adoptie van crypto een push te geven. Inwoners van Argentinië zijn de eerste die “binnen enkele weken” met de kaart aan de slag kunnen, maar Binance heeft vergelijkbare plannen voor Oekraïne en de Europese Economische Zone.

“Betalen is één van de eerste en meest voor de hand liggende toepassingen van crypto, maar de adoptie heeft nog veel ruimte om te groeien”, aldus Maximilano Hinz, de algemeen directeur van Binance in Latijns-Amerika. “Door de Binance Card te gebruiken, kunnen winkeliers ervoor kiezen om fiatgeld te ontvangen, terwijl de gebruikers betalen met een cryptocurrency naar keuze”, aldus Hinz.

Binance verder als bank

Hiermee lijkt het er steeds meer op dat Binance als bank gaat opereren. Je kunt simpelweg sparen in Bitcoin of andere crypto’s naar keuze bij Binance en daarmee betalen zonder dat een winkelier doorheeft dat je met crypto afrekent. De ultieme manier om Bitcoin en andere cryptovaluta te introduceren als betaalmiddel. Je kunt ermee betalen, maar je hoeft niet mee te doen. In principe neemt Binance hiermee weer een functie van de banken over.

Alles bij elkaar is het een interessante stap van Binance en zou het meer dan gaaf zijn om de kaart binnenkort ook in Europa te kunnen gebruiken. Binance heeft daar wel plannen voor, maar Argentinië lijkt de eerste testcase. Op zich is dat ook een mooi land om het te proberen, gezien de torenhoge inflatie die al jaren stevig op de bevolking drukt. De absolute schaarste van Bitcoin kan wat dat betreft echt een uitweg bieden.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen