Nieuws, Stablecoin, Trending

Binance en Paxos willen gezamenlijk stablecoin BUSD lanceren

Cryptocurrency exchange Binance en digitaal activabedrijf Paxos hebben aangekondigd dat zij gezamenlijk een stablecoin willen lanceren.

Deze stablecoin zal worden ondersteund door de Amerikaanse Dollar (USD).


Binance USD

De stablecoin krijgt naar verluidt de naam Binance USD (ofwel afgekort BUSD). De bedrijven zijn er trots op om de stablecoin te presenteren, en later ook te lanceren. Als alles zonder teveel problemen verloopt, wordt de stablecoin later gelanceerd.


1-op-1 verhouding

Wanneer BUSD wordt gelanceerd op het platform, zal deze beschikbaar zijn voor directe verkoop. Deze zal tevens ook 1-op-1 worden gekoppeld aan de USD. Dit betekent dat je voor 1 USD 1 BUSD kan kopen. Hiernaast zullen de volgende handelsparen worden ingesteld: BUSD/BTC, BUSD/BNB en BUSD/XRP.

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft laten weten dat het bedrijf hoopt om meer financiële diensten voor grotere blockchain-ecosystemen te openen door de uitgifte van BUSD. Hieronder vallen ook meer use-cases door de kracht van een stabiele digitale activa. Hij laat hierbij ook weten dat Paxox de digitale vertrouwensruimte leidt. Binance is dan ook enthousiast om met deze partij samen te werken bij het ontwikkelen en lanceren van hun stablecoin.