Nieuws, Trending

Binance gaat binnen 2 maanden eigen Stablecoins uitgeven


Cryptocurrency exchange Binance zal naar verluidt binnen twee maanden haar eigen stablecoin gaan uitgeven, meldt Bloomberg.


Binance gaat stablecoins uitgeven

De Chief Financial Officer van Binance, genaamd Wei Zhou, vertelt aan Bloomberg dat de exchange haar eigen stablecoins uit gaat geven. Dit zal binnen een paar weken tot maximaal 2 maanden duren. Binance is van plan meerdere stablecoins te maken van verschillende traditionele valuta’s.

De eerste stablecoin die Binance zal lanceren is de “Binance GBP”. Deze cryptomunt zal worden gekoppeld aan de Britse pond. Zhou vertelt dat Binance geld verdient aan de rente op de fiat deposito’s, net zoals Tether (USDT) dat doet.

Naast de Binance GBP zal Binance ook andere stablecoins gaan uitbrengen. Alleen een dollar stablecoin zal niet worden gemaakt. Deze is namelijk al in grote mate aanwezig op de cryptomarkt. Zhou vertelt dat het belangrijk is dat er meer stablecoins op de markt komen. Dit omdat maar een deel van de wereld dollars gebruikt. Ook de andere valuta’s moeten worden gespiegeld in stablecoins zegt hij.


Tether (USDT) gaat marktaandeel verliezen

De stablecoins van Binance zullen het enorme marktaandeel van Tether op Binance verkleinen. Op dit moment is USDT verantwoordelijk voor meer dan 50% van het stablecoin volume op de exchange vertelt Zhou.

Dat Binance aan het testen was met een stablecoin gekoppeld aan de Britse pond kwam 2 dagen geleden naar buiten. Toen merkte verschillende gebruikers op dat de “$BGBP” op het platform verscheen. De CEO van Binance bevestigde vlak daarna dat de GBP stablecoin zich in een testfase bevindt.

Of dit een grote klap gaat zijn voor Tether weten we nog niet. Wel zal een deel van de wereld maar al te graag af stappen van de controversiële stablecoin.