money-laundering
Hack,, Trending

Binance hackers gebruiken massaal Chipmixer; meer dan 4.835 BTC witgewassen

Gedurende de Binance hack van mei 2019 zijn ten minste 4836 Bitcoins (BTC) witgewassen via de cryptomixservice ‘Chipmixer’.


Ruim 7.000 BTC gestolen

Gedurende deze hack, door inbraak te maken op de beveiliging van Binance, konden er ruim 7.000 Bitcoins (BTC) worden gestolen. Gezamenlijke waarde? Op dit moment ruim $80 miljoen. Deze gestolen fondsen moesten alleen nog worden witgewassen. Het liefst zo snel mogelijk.

Het is dan ook geen onlogische stap wat de hackers hebben gemaakt. Vanaf juni 2019 zijn de hackers begonnen met het witwassen van de gestolen BTC. Het gebruik van een mixservice is een logische vervolgstap om in een relatief korte periode dit aantal aan BTC’s wit te wassen.


Chipmixer behaalt recordhoogtes

Hierdoor werd er gebruik gemaakt van de mixservice Chipmixer. De gestolen Binance fondsen werden hier vervolgens heen gestuurd, waardoor Chipmixer naar verluidt een historisch hoogtepunt van de instroom van fondsen heeft mee mogen maken.


Onderzoek

Nadat er onderzoek is verricht naar deze activiteiten, blijkt dat de gefuseerde fondsclusters meer dan 5.300 BTC bevatten. 183 van deze ruim 5.000 BTC zijn geïdentificeerd als hackerfondsen, nadat deze zonder succes zijn witgewassen. Er wordt momenteel nog onderzoek uitgevoerd naar ruim 800 BTC die mogelijk kunnen worden geïdentificeerd als hackersfonds. Of dit ook echt zo is moet momenteel echter nog blijken.