BNB
Exchange, Regulatie

Binance krijgt geen groen licht om BNB token bij Amerikaanse beurzen te noteren

Als je al wat langer meeloopt binnen de industrie, dan heb je ongetwijfeld over de BNB token van Binance gehoord. Het project heeft inmiddels een marktkapitalisatie van ongeveer 40 miljard dollar, maar is niet welkom bij Amerikaanse cryptobeurzen, behalve Binance.US.

Problemen voor Binance?

Volgens sommige analisten wijst dit erop dat Binance mogelijk problemen krijgt met de Amerikaanse financiële toezichthouder. Dan gaat het uiteraard over de Securities and Exchange Commission (SEC), die als financiële waakhond de markt in de gaten houden. De SEC is op dit moment onder andere verwikkeld in een rechtszaak met Ripple Labs. Het vraagstuk in die zaak is of de XRP token van Ripple Labs kwalificeert als effect voor de Amerikaanse wet.

Waarschijnlijk durven de Amerikaanse beurzen het om diezelfde reden niet aan met de BNB token van Binance. Aan de andere kant is Binance ook best een ondoorzichtige onderneming. Niemand weet precies hoe het beursplatform ervoor staat, waardoor het ook een vorm van bescherming kan zijn voor de gebruikers. De kans is groot dat het een combinatie van factoren is, maar een goed teken is het in ieder geval niet voor de token van Binance.

FTX Token aangemerkt als effect

Het risico dat de SEC een token aanmerkt als effect, werd deze week nog maar eens duidelijk. Als onderdeel van de procedure tegen FTX, noemde de SEC de token van het beursplatform van Sam Bankman-Fried ook een effect. Reden daarvoor was onder andere het zogenoemde “buy-and-burn” programma van FTX. De SEC vergelijkt die programma’s met de praktijken uit de traditionele financiële wereld, waarbij bedrijven hun eigen aandelen inkopen met kasreserves.

Binance doet in feite hetzelfde. Eind 2021 introduceerde het de zogenaamde “BNB Burn” waarvoor het ieder kwartaal tokens op de digitale brandstapel gooit. Het is onmiskenbaar waar dat dit uiteindelijk voor het verhogen van de waarde van de token zorgt. De verbranding is gebaseerd op de winst van Binance, waardoor de token in feite gekoppeld is aan de winst.

Volgens Sean Farrell, een hoge pief bij Fundstrat, is BNB waarschijnlijk niet genoteerd op de meeste Amerikaanse beurzen, vanwege het feit dat de SEC de token waarschijnlijk als effect ziet. Aan de andere kant staat de token wel weer genoteerd bij enkele grote crypto exchanges buiten de Verenigde Staten.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen