Burn
Exchange

Binance verbrand voor $550 miljoen aan BNB tokens

Binance heeft vandaag zijn 21e kwartaal burn van BNB-tokens voltooid. Hiermee worden de verliezen die vorige week door zijn bridge-hack zijn geleden gecompenseerd.

21e kwartaal burn

BNB is de cryptomunt van ’s werelds grootste crypto beurs genaamd Binance. Bij een dergelijke ‘burn’ worden tokens permanent verwijderd uit het aanbod. Dit wordt over het algemeen gebruikt als een maatregel tegen inflatie. Bij de burn van vandaag vernietigde Binance 2.065.152,42 BNB tokens, ter waarde van meer dan $549 miljoen.

Ter vergelijking, een hack van de BNB-chain bridge vorige week leverde de hacker precies 2.000.000 BNB tokens op. De nettowaarde van de gestolen BNB was op dat moment ongeveer $566 miljoen.

Het merendeel van die tokens ging verloren toen de BSC-chain validators het netwerk na de aanval bevroor. Het netwerk heeft daarna een hard fork uitgevoerd om een deel van de schade te herstellen, maar de hacker slaagde er toch in om ongeveer $100 miljoen aan fondsen naar andere chains te verplaatsen.

Technisch gezien verloor geen enkele gebruiker geld tijdens de hack. Echter is het minten van nieuwe munten is slecht nieuws voor de BNB token.

Het auto-burn model

De driemaandelijkse burns werden voorheen gebaseerd op Binance’s winsten uit BNB-transacties op de beurs. Echter zijn ze sindsdien veranderd in een formeel “auto-burn” model. De formule berekent hoeveel BNB moet worden vernietigd op basis van het aantal BNB-chain blokken in dat kwartaal en de prijs van BNB. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de prijs van een token op een bepaald moment, hoe meer BNB er elk kwartaal zal worden geburned.

Bij de vorige burn van Binance in juli werden er 1,96 miljoen tokens geburned, op dat moment had het een waarde van $444,6 miljoen.

De periodieke burns van Binance zullen niet meer plaatsvinden zodra het BNB-aanbod onder de 100.000.000 tokens valt. Dit is minder dan 50% van het aanbod in vergelijking met het moment dat de munt werd gelanceerd.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen