Bitcoin

Bitcoin bereikt $7500 – Institutionele interesse stijgt

Bitcoin maakt vandaag opnieuw een flinke prijsstijging mee. De koers is gestegen tot boven de $7.500 waar nu een kleine weerstand ligt. BTC wist eindelijk uit een lange consolidatieperiode tussen de $6.800 en $7.200 te breken. Deze doorbraak heeft ertoe geleid dat veel beleggers zeer bullish zijn. Het lijkt er ook op dat grote institutionele handelaren meer in Bitcoin beleggen. Het volume van de Bitcoin futures stijgt explosief en bereikte gisteren een maandelijks hoogtepunt.


$7.500 is een belangrijk niveau

De recente prijsstijging heeft er toe geleid dat Bitcoin zich op een cruciaal punt lijkt te bevinden. Heel 2019 was de $7.500 grens een belangrijk niveau dat meerdere opvallende trends heeft bepaald. Mede hierom merkt een analist op Twitter op dat de komende dagen belangrijke inzichten zullen opleveren. Als Bitcoin de $7.500 stevig kan overtreffen zou dat zeer bullish zijn.

“Sinds 2019 is de $7.500 grens een belangrijk niveau. Als de koers erboven lag was de trend erg bullish. Wanneer de koers onder dit niveau lag was het erg bearish. Momenteel zien we dat BTC boven dit niveau probeert te komen. Als dit lukt zou dit op zijn zachtst gezegd zeer opwindend zijn.”


Institutionele interesse stijgt

Niet alleen kleine investeerders lijken positief te zijn over de Bitcoin koers. Volgens de recente gegevens van Skew steeg het volume en de open rente van de CME Bitcoin futures gisteren tot een nieuw maandelijks hoogtepunt.

“Het volume en de open rente van CME bitcoin futures bereikten gisteren een maandelijkse hoogtepunt. Ongeveer 1500 contracten werden verhandeld van april tot mei, ongeveer 1200 contracten blijven open voor later op de dag”, merkten ze op.

Omdat de CME-futures hoge minimale handelsvereisten hebben, trekken ze voornamelijk instellingen en grote investeerders aan.

Deze piek in het handelsvolume lijkt erop te wijzen dat deze grote handelaren het belang van de recente prijsactie van Bitcoin begrijpen. Ze geven hiermee een signaal af dat ze geloven dat deze rally de Bitcoin koers tot grote hoogtes kan brengen.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen