Bitcoin

Bitcoin bereikt hoogtepunt van $16.7K – Men verwacht grotere doorbraak

De Bitcoin prijs bereikte een nieuw jaarlijks hoogtepunt. De prijs steeg namelijk tot $16.765 waardoor handelaren verwachten dat er op de korte termijn een veel grotere prijsstijging plaats zal gaan vinden.


Bitcoin bereikt $16.700

Er zijn verschillende redenen waarom analisten een langdurige opwaartse trend verwachten. Ten eerste brak Bitcoin mooi uit de $16.000 zone. Daarnaast is te zien dat er meer Bitcoin wordt verzameld dan gemined.


Belangrijke bullish factoren

Eerder vandaag zei John Bollinger, een ervaren handelaar en de maker van de Bollinger Bands-indicator, dat hij ongelijk had over een Bitcoin-correctie.

Op 10 november zei hij dat Bitcoin een “topping-patroon op korte termijn” vertoonde. Bollinger wist destijds niet zeker of dit tot een correctie of consolidatie zou leiden, maar hij zei dat hij verwachtte dat de markt zou afkoelen. Toch zagen we een mooi herstel en nam het momentum toe. Bolinger zei:

“Het lijkt erop dat ik het mis had over de kans op een correctie, we zagen alleen een beetje consolidatie en stijgen nu weer. De weg van de minste weerstand lijkt momenteel naar boven.”

Naast de kracht die BTC toont op de grafiek is een andere factor bepalend voor de stijgende prijs. Er is namelijk een dalend aanbod van BTC en een stijgende vraag van institutionele beleggers. Deze trend kan ervoor zorgen dat BTC zich herstelt, zelfs als het grote ondersteuningsniveaus test.

Een handelaar, bekend als “Light”, zei dat er dagelijks ongeveer 3.000 BTC is opgekocht sinds BTC de $10.000 bereikte. Deze trend laat zien dat de vraag naar Bitcoin hoog is en dat miners weigeren BTC te verkopen. Dit zorgt voor een stijgende Bitcoin prijs.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Bitcoin reageert positief op nieuws over vaccin

Op 12 november, toen Pfizer een vaccin tegen het coronavirus aankondigde, daalde de prijs van de Bitcoin in een paar uur tijd met bijna 3%. Vandaag is de Bitcoin koers, na de langverwachte vrijgave van vaccinatieresultaten van Moderna, met bijna 5% gestegen.

Een populaire cryptohandelaar die bekend staat als Hsaka zei hierover het volgende: De laatste keer dat we vaccin-nieuws hadden, daalde de Bitcoin prijs. Dit zorgde ervoor dat er een mooie ‘buy the dip zone’ werd gecreëerd. Dit in combinatie met het bullish technische momentum zorgden voor een steile prijsstijging vandaag.

Het lijkt er nu op dat het $16.000 niveau een ondersteuningsgebied is geworden. Daarnaast is de kans groot dat we vandaag de $17.000 grens zullen gaan testen.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen