Bitcoin

Bitcoin (BTC): Waar moet je op letten deze week?

Bitcoin is deze week opnieuw gestart rond de $9.100. Echter, steeds meer analisten verwachten dat de consolidatiefase van Bitcoin spoedig ten einde zal komen. Welke signalen moet je in de gaten houden en wat hebben de komende dagen voor ons in petto? In dit artikel bekijken we de belangrijkste factoren die de Bitcoin prijs kunnen beïnvloeden.


Gaat Bitcoin spoedig uitbreken?

De aandelenmarkt is deze week rustig van start gegaan. De AEX staat licht in het groen met +0,17% en de S&P 500 staat op +0,23%. Ook BTC had een rustig weekend, waarbij de volatiliteit opnieuw zeer laag bleef. De Bitcoin prijs schommelt op het moment van schrijven rond de $9.150.

BTC was gevoelig voor bewegingen op de traditionele aandelenmarkt en dat lijkt deze week niet te veranderen. Doordat er kalmte heerst op de aandelenmarkt lijkt BTC in een steeds krapper bereik te verhandelen.

De consolidatiefase vertoonde deze maand maar weinig tekenen dat het doorbroken zal worden. Echter, steeds meer analisten vertellen dat de tijd daar is dat BTC een move gaat maken.

Crypto analist Jason Williams, van Morgan Creek, twitterde gisteren dan ook het volgende: “Dit voelt als een soort WK. #Bitcoin zou kunnen uitbreken op of rond de 22e.”


Een waarschuwing van Changpeng Zhao

Ook Changpeng Zhao, de CEO van Binance, sprak zich op 20 juli uit en waarschuwde investeerders ervoor om Bitcoin niet als veilige haven te zien. Hij vertelde:

“Ik denk dat mensen die betekenis van een “veilige haven activa” niet te letterlijk moeten nemen.”

Ondanks zijn bovenstaande uitspraak voegde Zhao er wel aan toe dat de komende fiat inflatie en de impact ervan op het bezit van investeerders uiteindelijk het veilige havenprofiel van Bitcoin in de loop van de tijd zou vergroten.


De goed koers kan blijven stijgen

Terwijl de Bitcoin koers stabiel bleef steeg de goud koers tot haar hoogste punt in 9 jaar tijd. Het edelmetaal is dit jaar al met 19 procent gestegen. Steeds meer investeerders zijn bang voor een flinke fiat inflatie waardoor het kopen van goud interessanter wordt.

Volgens de grondstoffenstrateeg van Bank of America Securities, Michael Widmer, kan de goud prijs daardoor nog veel verder stijgen. Ondanks het sterke koersverloop van goud ligt het rendement van de Bitcoin dit jaar 9,5% hoger.


Interesse in altcoins stijgt

Binance rapporteerde verder een aanzienlijke groei van haar futures-producten die gericht zijn op altcoins. Dit terwijl de interesse in de producten die gericht zijn op de Bitcoin is afgenomen.

Alleen al in juli groeide het futures-volume van altcoins met 150% van $2 miljard tot $5,1 miljard van $2 miljard. In een blogpost van Binance wordt beschreven dat steeds meer investeerders zich concentreren op altcoins nu de BTC prijs vrij ‘saai’ is.

“De ongebruikelijke stagnatie in de prijs van Bitcoin heeft de handelslust van beleggers naar altcoins verschoven toen de prijzen stegen naar nieuwe recordhoogtes aller tijden”, aldus de blogpost.

De dalende Bitcoin dominantie kan zelfs aanduiden dat er een nieuwe altseason van start is gegaan.

Dalende Bitcoin dominantie – Bron: Tradingview

Fundamentele factoren Bitcoin sterker dan ooit

De fundamentele factoren van het Bitcoin-netwerk en het sentiment van miners zijn deze week opvallend sterk. De moeilijkheidsgraad zal waarschijnlijk stijgen met 6,3% in zeven dagen tijd, wat het hoogste niveau ooit zal zijn. Ook de hash-rate blijft in de buurt van haar hoogste punt ooit. Dit betekent dat het netwerk veiliger is dan ooit.

Hoewel beide statistieken alleen een indruk geven van de netwerkstatus, heeft consistente opwaartse groei eerder geleid voor een positief-effect voor de Bitcoin prijs. Sommige analisten zeggen dan ook: “De prijs volgt de hash-rate.”

 

Bitcoin nieuws

Wanneer hoor je tegenwoordig bij de ultra-rijken?
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk